Barion Pixel Hol kapható a legfinomabb macaron Budapesten? – Coloré

Hol kapható a legfinomabb macaron Budapesten?

2021. 12. 11.

Akár kóstolt valaki macaront az elmúlt években, akár nem, már biztosan találkozott az apró, színes édességekkel, melyek szinte mágnesként vonzzák a tekinteteket. Merthogy az utóbbi időben már nemcsak külföldön, de nálunk is nagyon elterjedtek ezek a gyönyörű francia desszertek. Bár külsejük valóban megkapó, én magam nem vagyok, pontosabban eddig nem voltam macaronrajongó. Vajon hol található a legfinomabb macaron Budapesten?

A karácsony szele azonban megérintett, és nagyon kíváncsivá tett, hogy vajon hol található a legfinomabb macaron Budapesten. Ezért elhívtam Fruzsi barátnőmet, és ketten együtt a nyakunkba vettük a várost. Úti céljaink között volt a Chez Dodo, a Desszert.Neked, a Sugarshop és a Macaron Heaven. Én kifejezetten az ünnepi kínálatból kóstoltam, Fruzsi pedig mindenhol a számára legszimpatikusabb édességet választotta. Tapasztalatainkat most veletek is megosztjuk, amelyek természetesen szubjektívek, plusz élményeinktől függetlenül senkit sem szeretnénk lebeszélni a helyek kipróbálásáról.

4. helyezett: Chez Dodo makaron manufaktúra

Nálunk családi hagyomány, hogy karácsonykor somlói galuska is helyet kap a menüben, ezért amikor megláttam, hogy a Chez Dodo kínálatában somlói galuska ízesítésű macaron is szerepel, nem volt kérdés, hogy megkóstolom-e. A „wow” élmény azonban elmaradt. A tökéletes tészta-ganache arány, valamint küllem ellenére is, merthogy ízre egy teljesen snassz rumos csokoládéhoz hasonlított. Fruzsi választása egy mákos-citromos macaronra esett, de sajnos neki sem lett a kedvence, mivel túl savas ízvilágú volt.

Az egyik legfinomabb macaron Budapesten
Fotó: Coloré

Chez Dodo macaron manufaktúra
1051 Budapest, Sas utca 7.
Nyitvatartási idők:
Hétfő-Péntek: 10:00-20:00
Szombat: 10.30-20:00
Vasárnap: 10.30-19:00

3. helyezett: Desszert.Neked

Második állomásunknak a Desszert.Neked cukrászműhelyt választottuk, ahol egyébként az ember szája tátva marad a változatos és gyönyörű desszertkínálattól. (Majd egy következő teszt alkalmával más süteményüket is megkóstoljuk.) Az én választottam ezúttal egy szilvás-fahéjas macaron lett, ami ízre számomra kellemes, karácsonyt idéző volt. Fruzsi egy málnásat és egy kávés-vaníliásat kóstolt: előbbi ízlett neki, utóbbiban viszont nem igazán érzett kávéízt. Amiben pedig mindketten egyetértettünk, hogy a ganache aránya lehetett volna nagyobb is.

Macaron
Fotó: Coloré

Desszert.Neked
1061 Budapest, Paulay Ede utca 17.
Nyitvatartási idő: hétfő-vasárnap, 09:00-20:00

2. helyezett: Sugar Shop

Bár a Sugar Shop fő profilja nem a macaronkészítés, a kínálatukra mégsem lehet panasz. Mi háromféle ízt próbáltunk ki, én egy karácsonyi figurásat (ez narancsos-csokis ízű volt), Fruzsié egy passiógyümölcsös és egy pisztáciás. Azon túl, hogy a tészta-ganache aránya mindhárom macaronnál tökéletes volt, az ízviláguk is teljesen rabul ejtette a szívünket. A narancsos-csokis az enyémet különösen, mert visszarepített a gyerekkoromba.

Macaron 2
Fotó: Coloré

Sugar Shop
Budapest, 1061 Paulay Ede utca 48.
Nyitvatartási idő: 11:00 – 19:00

1. helyezett: Macaron Heaven

A macaronozó neve már önmagában sokat sejtető, és valóban: az első kóstolás után az ember tényleg úgy érzi, mintha a macaron-mennyországba csöppent volna. Most ráadásul a karácsony is beköltözött a pultba, így amint megláttam, hogy van mézeskalácsos, azonnal lecsaptam rá, Fruzsinál pedig a lemon curd lett a befutó. De alighanem bármelyik édesség könnyen a kedvencünkké vált volna, merthogy profi arányok, szuper ízek és tökéletes állag jellemzi őket. Ami különlegesség még, hogy a szokásos macaronokon felül, az állandó kínálat részét képezik az extra kinézetű finomságok is, jelenleg például ilyenek a mézeskalács-emberkék.

Macaron heaven
Fotó: Coloré

Macaron Heaven manufaktúra
1027 Budapest, Margit körút 62.
Nyitvatartási idő: hétfőtől szombatig, 11:00-18:00

Ami pedig az árakat illeti, a macaronok a lelőhelyüktől függetlenül hasonló skálán mozognak (háromszázötven és ötszáz forint között), vagyis bárhol eszünk, ki kell majd nyitni a pénztárcánkat. De néhanapján ennyit igazán megérdemlünk. Ha pedig macaron helyett szívesen innál egy finom forrócsokit, arra is tudunk pár szuper budapesti lelőhelyet!

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix