Uborkaszezon: így segít a bőrödön!

2022. 01. 15.

Sokszor láthatunk különböző képeken vagy filmekben olyat, hogy a nők uborkával az arcukon járnak-kelnek, ám magyarázat ritkán van hozzá, hogy mégis miért használjuk külsőleg is ezt a zöldséget. Ma minden kiderül!

Nem zöldséget beszélünk!

Az uborka titka többek közt a víztartalmában rejlik: ennek a zöldségnek 95%-a vízből áll, így hidratálva tartja bőrünket. Ez az alapvető oka annak, hogy testünk bármely pontjára jó hatással van, hiszen így nemcsak megelőzi a bőr kiszáradását, hanem méregteleníti is.

Ha arcpakolásként használnánk, bátran tegyünk belőle a dekoltázsunkra is, mert negyedóra elteltével egy üde és friss felület köszön ránk.

A tág pórusok ellen is hatékony védekezést nyújt: ilyen esetben több faggyú távozik bőrünkből, ami zsírossá teszi. Ha uborka levéből, almaecetből, citromból és mézből készített pakolást viszünk fel az érintett területre, a faggyúmirigyek termelését is csökkenthetjük.

Az uborka kiváló arcápolásra
Az uborka a legjobb barátunk lehet!/Fotó: Shutterstock/Puzzlepix

A már kialakult pattanások ellen is kiválóan használható, hiszen gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően nemcsak lehúzza a pattanás okozta duzzanatot, hanem fertőtleníti is.

Szépek a táskák, csak nem a szem alatt!

E csodatévő növény még a szemek alatti fáradt, duzzadt táskákat is képes eltüntetni! Tegyük a szemünkre, vagy akár finoman masszírozzuk bele a levét a táskákba. Rendszeres alkalmazásával látható eredményt érhetünk el! A szuperereje az aszkorbinsavban rejlik, ami csökkent a szervezet vízvisszatartását, így a bőrből is hamarabb távozik a felgyülemlett folyadék.

Nem véletlenül ismerős az aszkorbinsav, hiszen ez nem más, mint a C-vitamin, amiben bővelkedik ez a zöldség, különös tekintettel a héjára! Ha uborkával dörzsöljük be arcunkat, radírként működik, így a frissítésen túl még az elhajt hámsejtek eltávolításában is segítő társunk lehet.

Az uborka tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, így rendszeres használattal a pigmentfoltokat és a hegeket is halványabbá teszi.

Emlékezzünk rá nyáron is!

A nyári időszakban is jusson eszünkbe az uborka és a csodás hatása, ugyanis napégés ellen is kiváló! Ha hűtőből vesszük elő, még kellemes hideget is ad a napégette bőrnek, de tejföllel összekeverve gyors megnyugvást is adunk a leégett területeknek.

Amikor rovarok találnak meg, akkor is bevethetjük: ha egy szelet uborkát teszünk a csípésre, és picit dörzsöljük is, enyhülni fog a csípés helye, és kevésbé lesz duzzadt, emellett pedig a viszketés is elviselhetőbb lesz.

Nyitókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix