Barion Pixel Tökéletes bőrápolási rutin 50 felett – Coloré

Tökéletes bőrápolási rutin 50 felett

2021. 12. 18.

Ahogy öregszünk, bőrünk megváltozik, elveszti rugalmasságát, és a vonalak, ráncok „uralma” veszi kezdetét.

Bőrünk öregedése megnyilvánulhat szárazságban, pigmentfoltokban, finom és mély ráncokban, bőrpírben, elvékonyodásban vagy jóindulatú bőrkinövések formájában.

Borapolas 50 Felett
Forrás: Pexels

Ennek két oka van: a bőrsejtek számának és aktivitásának csökkenése, valamint az ösztrogénszint csökkenése – ami természetesen a menopauza velejárója.

Hogyan érdemes ápolniuk bőrüket az 50 év feletti nőknek?

Noha az öregedés hatásai elkerülhetetlenek, vannak olyan termékek, kezelések és holisztikus gyakorlatok, amelyeket a nők alkalmazhatnak bőrük egészségének és működésének támogatására.

Arctisztítás

Ahogy öregszünk, bőrünk is hajlamos lesz érzékenyebbé válni, ezért keressünk kímélő összetevőket! Válasszunk gyengéd, illatmentes tisztítószereket, amelyek valószínűleg nem bontják meg a bőr védőrétegét. A másik dolog, amit szem előtt kell tartani, a víz hőmérséklete. Arcmosáskor inkább langyos vizet használjunk, mint forró vizet, ami száríthat!

Fényvédő krém

Az öregedés egyik leggyakoribb oka a napsugárzás és az ultraibolya sugárzásnak való kitettség. Éppen ezért, ha bőrünk védelméről van szó, a legfontosabb dolog, amit tehet, az, hogy napvédőt viseljen.

Hidratálók

Az életkor előrehaladtával bőrünk hajlamos kiszáradni, ahogy az epidermális gát gyengül, így kevésbé vagyunk képesek megtartani a nedvességet, és érzékenyebbek vagyunk a transzepidermális vízvesztésre. Olyan termékeket használjunk, amelyek a bőr dúsítására összpontosítanak: ceramidok, glicerin, shea vaj és zsírsavak, amelyeket a hialuronsavas szérumra rétegezhetünk a hidratálás érdekében.

Retinol

Ha valamivel erősebbet akarunk, a vényköteles retinoidok átalakíthatják a kollagéntermelést. A helyi terápiák, például a vényköteles retinoidok éjszakai alkalmazása elősegítheti a bőr kollagéntermelésének fokozását.

Peptidek

A peptidek serkentik a kollagén termelődését, ami növelheti a bőr feszességét és rugalmasságát, így gyengéd, de hatékony alternatívája a retinolnak.

Az arcápolási szereken túl pedig felfedezhetünk olyan technikákat és kezeléseket, mint lézer- és LED fény terápia, az injektálható töltőanyagok, szálbehúzások vagy a kémiai hámlasztás. Ezek még mindig a szelíd módszereket képviselik.

Forrás: vogue.com