A hidratálás pofonegyszerű, ha ureát használsz

2021. 02. 20.

Nincs hatékonyabb hidratáló anyag, mint az urea.

urea

A kozmetikai ipar néhány éve figyelt fel az azóta csodaszerként emlegetett ureára, azóta pedig a legminőségibb testápolóknak kötelező hatóanyaga, hidratáló hatása annyira erős, hogy elég egy egészen keveset alkalmazni belőle.

Az urea egy olyan anyag, amit a bőr természetesen is tartalmaz, a felszíni rétegében, és minél kevesebb van belőle a bőrben, annál szárazabb érzete lesz. A kor előrehaladtával csökken a bőrben az urea koncentrációja, épp ezért érdemes urea tartalmú krémekkel pótolni azt.

Az anyag remekül megköti, megtartja a vizet, és azt is megakadályozza, hogy a bőrön keresztül veszíts annak víztartalmából. Amellett, hogy maximálisan hidratálttá teszi a bőrt, az érzékeny, ekcémás bőrre is ajánlott használni, mert csökkenti a viszketést, és segít a bőrmegújító folyamatok gyorsításában, azáltal, hogy lebontja az elhalt hámsejteket.

urea
Kép forrása: Pexels

Fontos megszabadulni a bőr elhalt sejtrétegétől ahhoz, hogy megfelelően be tudjanak szívódni a krémek, és elkezdhessék feltölteni tápláló anyagokkal. Az urea tartalmú kencékkel megspórolhatod a külön hámlasztási folyamatokat, hiszen egyszerre végzi el azokat a

Ha teheted, válaszd az urea tartalmú testápolókat, tusfürdőket, ha szeretnél puha, egészséges és selymes bőrt, hiszen ez az anyag teljesen természetes, nincs benne szintetikus származék, és minden bőrtípus számára megfelelő, ápoló, hidratáló összetevő.

Borítókép forrása: Pexels