A fiatalság elixírje: Retinol

A 30-as éveink elején szinte kétségbeesve kezdjük keresni a fiatalság szérumát, hiszen egyre láthatóbbak lesznek az öregedés jelei…

Forrás: Unsplash

Megjelennek az első ráncok, a bőrünk fakóbb és rugalmasságát vesztett lesz és bizony-bizony a foltosodásra is hajlamosabbak leszünk. Szerencsére a megfelelő bőrápolásnak köszönhetően sokat tehetünk annak érdekében, hogy minél később érjen minket utol az idő, ám ezt leszámítva nem árt bevetni egy igazi csodafegyvert, amelynek rendszeres használatával szó szerint éveket fiatalodhatunk.

A Retinol, más néven A-vitamin csökkenti a kollagén lebomlását, valamint segíti a bőr hihetetlenül gyors regenerálódását. De mindezek mellett számos nagyszerű hatása van, amelyek közül összegyűjtöttük a legfontosabbakat:

Igazi bőrmegújító

A Retinol képes irányítani a bőr sejtjeit, így azt is, hogyan nézzenek ki vagy éppen “viselkedjenek”. Furcsán hangzik, de megtudja nekik mondani, hogyan fiatalodjanak vissza.

Mondj búcsút a foltoknak!

20-as éveink során nem sokat foglalkozunk a napvédelemmel, holott nem egyszer hallhattuk a szüleinktől, hogy később sínyli meg a bőrünk. A sejtek mindenre emlékeznek, ezért a felelőtlen napozás és szoláriumozás nyomai 30 felett csúnya pigmentfoltok formájában jelenhetnek meg. A Retinol azonban még itt sem ismer lehetetlent, hiszen folthalványító és hámlasztó hatású.

Nincs több pattanás

Sajnos a pattanások nemcsak a tinik életét keseríthetik meg, hanem a felnőttekét is. Ám, a Retinol ennek is képes megálljt parancsolni. Rendszeres használata segít megakadályozni a pórusok eltömődését, illetve szabályozza a bőr faggyútermelését.

Időgép a ráncoknak

Számos krém és kezelés főösszetevője, hiszen látványosan feszesíti és kisimítja az arcbőr szerkezetét, felszínét. De, ha ez nem lenne elég egyenletesebbé és üdébbé is varázsolja azt.

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!
NEKED AJÁNLJUK

Ana de Armas újra szerelmes – Ő lenne az új választottja