Egzotikum a szépségápolásban: a tiaré olaj

A monoi olajnak is nevezett formula Polinéziából származik, ahol eredetileg a tiaré virág, vagyis a gardénia szirmaiból készítik.

A tiaré olajat kókuszolajjal elegyítik, így jön létre a fantasztikus illatú, könnyű állagú, csodásan tápláló és regeneráló olajos fúzió, amelyet mind a bőr, mind a hajápolásban felhasználhatjuk.

Tiare Olaj
Forrás: Unsplash

Gyógyító hatású

A tiaré olaj alapja a kókuszzsír, ami egy antibakteriális, erősen telített, zsírsavakban gazdag olaj. A zsírsavak antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek védelmet nyújtanak a káros gombák és baktériumok ellen, így gátolva a pattanások, ekcémák, szőrtüszőgyulladások keletkezését.

A kókuszolajban gazdag monoi olaj közvetlenül a bőrre történő felvitele segíthet megelőzni ezeket a kellemetlen problémákat. A monoi olaj gyulladáscsökkentő is, ezáltal mérsékelheti az ekcéma és a kontakt dermatitis tüneteit.

Tiare Olaj Hatasa
Forrás: Unsplash

A kókuszolaj képes helyreállítani és megtartani a nedvességet a bőrben, így véd a kiszáradástól is.

Táplál és véd

A tiaré olaj csökkentheti a fehérjeveszteséget a sérült és sértetlen haj esetében is, ha mosás előtti vagy után hajpakolásként használjuk. A monoi olaj nemcsak a nedvesség és a tápanyagok helyreállítását segíti elő, hanem erősíti, fényesebbé teszi a hajat, illetve csökkenti a töredezettséget és a gubancolódást.

A monoi olajat használhatjuk hajápolóként, hajbalzsamként, a körömágy kutikulájának ápolására, bőrápoló olajnak, testápolónak, fürdőolajnak és masszázsolajnak is.

Fontos tudni, hogy a francia-polinéz kincs eredetvédelemmel ellátott, tehát keressük mindig a jelölést a kozmetikumon!

Forrás: healthline.com

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Így épít a nemet mondás művészete – 3. rész