Őszi körömtrendek 2022: az avarszíneken túl a metál árnyalatai és kozmikus motívumok is tarolnak idén

2022. 09. 06.

Egyedi stílus nemcsak különleges frizurával és öltözködéssel érhető el, hiszen körmeink gyakorlatilag olyanok, mint egy festővászon: bármit meg tudunk jeleníteni általuk és rajtuk, különösen a vibráló, őszi színek segítségével.

Őszi körömtrendek 2022, feat MET-gála

A MET-gála (1948-as indulása óta) a divatvilág legmeghatározóbb eseményévé nőtte ki magát. Nem is csoda, hiszen sokan kíváncsiak arra, miféle ruhakölteményekben jelennek meg a sztárok évről évre az adott tematikának megfelelően. Az idei MET-gálára május 2-án került sor New Yorkban, a szervezők pedig a gilded glamour, azaz „aranyozott csillogás” dress code-ot határozták meg követendő irányelvként az eseményre. 

őszi körömtrendek 2022
Különösen nagy hangsúlyt kap a metál, s annak különböző változatai az őszi körömtrendek 2022-es őrületében. Kép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

Az sem ritka, hogy a MET-gála egy-egy outfitje vagy épp maga a tematika annyira betalál, hogy még hónapokkal később is érzékelhető a hatása. Így van ez az idei őszi körömtrendek esetében is, mivel a manikűrős szakma krémje szerint a gilded glamour lehet az őszi körömtrendek 2022-es, legfőbb inspirációja. 

Metál és Rock ‘N’ Roll

Ahhoz, hogy megértsük, milyen színekre és formákra számíthatunk idén ősszel, érdemes tisztázni, pontosan mit értünk gilded glamour alatt. Amerikában így nevezték azt az 1870-től 1890-ig tartó időszakot, amely az iparosodás következtében hirtelen beköszöntő jóléttel járt. Ebből kifolyólag az érát a túlzások uralták: gyakran előfordult az arany, s annak metálos változata, kiegészítve a bordó ezernyi árnyalatával. Nem idegenkedtek a feketétől sem, amelyet gyakran gazdag anyagvilággal (csipkékkel, masnikkal, fodrokkal) tettek különlegessé. 

Ezt tükrözi vissza az alábbi, metál színekben pompázó manikűr is, amelyet a sztárok első számú körmöse, Betina Goldstein készített, s osztott meg Instagram fiókján. Ugyan elsőnek túlzásnak tűnhet az ezüst és aranyszínek kombinációja, el kell ismerni, hogy mindenképp ütős megjelenést kölcsönöznek viselőjüknek. 

Kozmikus minták, elképesztő részletek

Sonya Belakhlef, a Vogue magazin vissza-visszatérő manikűröse szerint felkapottak lesznek idén ősszel a „régi megoldások”, úgy, mint a félholdas minták, csillagok, gyöngyök, sőt, repülő csészealjak is, amelyek legutoljára a kilencvenes évek scify-sorozataiban tarolták le a közvéleményt. Belakhlef szerint egyébként érdemes lapos mintákat 3D-s elemekkel, például (a már említett) gyöngyökkel kombinálni, hogy igazán futurisztikus legyen az összhatás. 

Y2K: a visszatérő nagymenő

A Z-generáció által újjáélesztett Y2K divat a maga nemében egyedi és innovatív, s nemcsak a fesztiválok őrült outfitjeiben, hanem az őszi körömtrendekben is visszaköszönnek. Ha túlzónak tartanánk a pink és lila különböző kombinációit, válasszunk inkább a trend minimalista változatát: egyszerű mintákat kombináljunk kontrasztos színekkel, s voilá, mi magunk leszünk a megtestesült millenium! 

Olvadt króm, minden mennyiségben

Akárcsak a cikk elején említett metál, úgy az „olvadt króm” különböző árnyalatai is főszerepet kapnak idén ősszel. Ha szimpatikusnak találjuk ezt az irányzatot, érdemes a pink, lila és ezüst megfelelő tónusaira helyeznünk a hangsúlyt, kiegészítve különböző, 3D-s mintákkal, amelyek akár a természet egy-egy jellegzetes motívumát, például harmatcseppeket formázhatnak. 

Safari minta lenne az új vörös?

A MET-gála gilded glamour tematikájától eltekintve persze régi ismerősök is újra a középpontba kerülnek idén ősszel, hiszen az állatminták olyanok, akárcsak George Clooney: sosem mennek ki a divatból. Ha a szokásos őszi vörös helyett feldobnánk valamivel a körmeinket, érdemes néhány hétre bevállalni a tigrismintákat, amelyek nem kevés vitalitással töltenek el minket a hűvös idő beköszöntével. 

őszi körömtrendek 2022
Tigrismintákkal könnyedén feldobhatjuk körmeinket az őszi körömtrendek 2022-es divatja szerint. Kép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

Jöhet egy kis pink?

Kétség sem fér hozzá, hogy az idei évet letarolta a pink: a divatbemutatóktól kezdve a konyhai berendezéseken át egészen a sport és politika színteréig mindenhol fellelhető a lüktető, életteli rózsaszín e változata. Ne ódzkodjunk tőle, inkább igyekezzünk megtalálni a saját ízlésünknek megfelelő árnyalatot és mintázatot! Ha nem vagyunk a pink elkötelezett hívei, mégis szeretnénk lépést tartani a divattal, érdemes más színekkel, például pirossal kombinálnunk, amelynek következtében hétköznap is a kifutókon érezhetjük magunkat. 

Donut manikűr, a’la Hailey Bieber

A szakértők szerint ősszel sem kell búcsúznunk a nyár legnagyobb körömtrendjétől, azaz a donut manikűrtől. Érdekesség, hogy a rajongók eredetileg Hailey Bieber („donut skinre” keresztelt) tökéletes arcbőrének titkára voltak kíváncsiak (azért nevezik így, mert a sztár arcbőre olyan, akár a mázas fánk: csillogó és fénylő), mire Hailey új körömtrenddel rukkolt elő: az arcbőréhez hasonlóan üde, metálosan villogó manikűrt készíttetett magának, ami letarolta a világot. 

Források: ITT és ITT

Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePIx