Barion Pixel Napi mozgás, békés szőrtüszők, stílusos körmök – Így érem el életem legjobb formáját, 1. rész (x) – Coloré

Napi mozgás, békés szőrtüszők, stílusos körmök – Így érem el életem legjobb formáját, 1. rész (x)

2023. 05. 15.

Idén júniusra életem legjobb formájába akarok kerülni. Nem akarok kibújni a bőrömből, épp csak néhány kisebb, elérhető változásra vágyom. Simább bőrt, kevesebb ráncot, laposabb hasat és szebb körmöket szeretnék, mert – még leírni is hihetetlen – esküvőm lesz, utána pedig nászútra utazunk! Mindezért a következő hetekben olyan dolgokat fogok kipróbálni, mint soha korábban: orvosesztétikai arckezelések, villanófényes szőrtelenítés, speciális diéta és körömerősítés. Tarts velem, hogy kiderüljön, miért lehet érdemes pénzt kiadnod, ha ebbe a nyárba te is csúcsformában vágnál bele! Ez itt az első rész.

Kezdjük messziről: mindig is sportos, vagány lány voltam, többnyire rövid hajjal, normál arcbőrrel, testalkattal. Nem jártam kozmetikushoz, a sminkelést egy alapozóval, szemhéjtussal és szempillaspirállal oldottam meg, a körömet magam lakkoztam, a szőrtelenítéshez is otthoni praktikákat és egyszerű eszközöket használtam. Néhány mitesszer azért előfordult az arcomon, a körmeim időnként elgyengültek és töredeztek, de soha semmi nem zavart annyira, mint a benőtt szőrtüszők. Utóbbiak korán elkezdtek kísérteni, nagyjából a testem minden részén.

Mindig is úgy képzeltem, hogy ha majd esküvőm lesz, modern, letisztult ruhát fogok viselni, és hajam egyszerűen lesz elkészítve, az arcomra egy kevés smink is elég lesz. Ez a koncepció azonnal borult, amikor 30 évesen elkezdtem erősen őszülni, megjelentek az első ráncok az arcomon, és a párom kijelentette, hogy minden rokonát meghívja a lagizba, így legalább 120-an leszünk, majd pedig valóra váltjuk régi vágyunkat és elutazunk egy kéthetes tengerparti nyaralásra kettesben. A 120 főhöz már nagy ruha, nagy smink, a kéthetes bikinis hesszeléshez pedig a lehető legtökélesebb megjelenés dukál. Gyorsan el is készült a haditervem.

Több mozgás a tónusos testért

Szerencsére fogyókúrára nincs szükségem, de a stresszes és hideg téli hónapokban elhanyagoltam a sportot és az egészséges táplálkozást, így ideje visszatérnem. Amint meglett az esküvőnk dátuma és lefoglaltuk a helyszínt, megfogadtam: minden egyes nap minimum egy órát sétával vagy futással, további minimum 20 percet pedig erősítéssel fogok tölteni, ha törik, ha szakad. A napi egy órányi sétával korábban sem volt gond, hiszen a kutyám kikövetelte magának közös reggeli időtöltésünket. Éppen csak ahhoz kell erőt merítenem, hogy a sétából heti 2-3 alkalommal kocogás legyen. Már beállt a rutinom, érzem is a változást, ahogy rugalmasabbá válik a testem.

Az erősítőedzésekkel már hanyagabb vagyok. Az esti órákban, a napi feladatok teljesítése után néha nehéz már súlyzót vagy lábsúlyt ragadni, vagy guggolásra szánni magam, de ha elindítottam a Youtube-on valamelyik kedvenc tornavideómat, onnantól már teszem a dolgom a kitűzött cél érdekében. Érzem és látom is a folyamatosság hasznát, az egyre tónusosabbá váló testemnél pedig nem is kell jobb motiváció.

Leszámolás a szőrrel és a szőrtüszőkkel

Mióta szőrtelenítek, azaz kb. 13-14 éves korom óta küzdök a benőtt szőrtüszőkkel és az utánuk maradó hegekkel. Próbáltam sok mindent: borotvát, gyantát, epilátort, valamint a szőrtelenítést követő hámlasztást, peelinget, hidratálást, de soha nem láttam változást. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy mindig is sajnáltam túl sok időt tölteni ezekkel a dolgokkal.

Már régóta nézegettem a neten az otthon használható villanófényes szőrtelenítőkészülékeket, amik hosszú távú hatást ígérnek, és azt, hogy drasztikusan csökkentik a szőrbenövések számát. Jó néhány terméktesztet és kritikát elolvastam, és mindent egybevetve arra jutottam, hogy a Philips Lumea IPL szőrtelenítő lehet a legjobb megoldás. A tavasz közeledte, nameg az előttem álló fontos napok adták meg az utolsó löketet a vásárláshoz.

2
Forrás: Philips

Az eszköz még csak most érkezett meg, de már ki is próbáltam a lábaimon, a hónaljamon és a bikinivonalon. Később talán a hasamon és a karjaimon is bevetem, sőt talán az arcomon is, mert az egyes, különböző testtájak kezelésére alkalmas, cserélhető fejek által erre is van lehetőség.

Az IPL használata egyébként nagyon egyszerű: csak bekapcsolom, az eszköz felméri a bőr- és szőrszínemet, az alapján felajánlja a megfelelő kezelési erősséget, és már nyomhatom is a gombot a villanófényes villanáshoz. Ha esetleg túl erős a fény, az intenzitás manuálisan bármikor állítható. Csak arra kell nagyon figyelni, hogy ne maradjon terület kezeletlenül, de ebben sokat segít a készülék mobilapplikációja: tippekkel, cikkekkel, oktatóvideókkal mondja el, mit és hogyan érdemes csinálnom, sőt számolja a villanásokat!

Ebben a fázisban még nem számíthatók szőrtelen felületekre, pontosabban a szőrtelenítést a Philips Lumea-kezelések előtt, egyéb módszerrel kell megoldanom. Az IPL hatása később fog megmutatkozni – nagyon kíváncsian várom!

Kifogástalan körmök

Ahogy a villanófényes szőrtelenítőeszközön, úgy azon is régóta gondolkodom, hogy dobom az otthoni körömápolást és a gyorsan lekopó körömlakkokat, és elkezdek pénzt és időt szánni egy profi manikűrösre. A nagyon népszerű géllakokban régóta tetszik a tartósságuk, és a csodás színeik, de sok csúnyán kivitelezett munkát is láttam már, és azok mindig visszatartottak a váltástól.

Bryony Elena / Kép forrása: unsplash
Bryony Elena / Kép forrása: unsplash

Most borult minden, és rászántam magam: ha az esküvőn profin elkésztett körmöket szeretnék, jobb, ha már most keresek egy szakembert és egy hozzám illő körömdizájnt. Főleg Instagramon keresgéltem, nemcsak inspirációkat, hanem szolgáltatókat is, így találtam rá Ágira. Szerencsére már tudott is fogadni, úgyhogy tegnap óta életem első géllakját is tesztelem. Azt remélem, tartós lesz, és alatta a saját körmöm is megerősödik majd.

Amíg folytatom a mozgást és a két hét múlva esedékes szőrtelenítési szeánszomra várok, a ránctalanító- és az arcbőrt egységesítő kezeléseknek járok utána, és igyekszem kialakítani egy egészségesebb étrendet. Minderről a következő cikkemben beszámolok!

Borítókép forrása: unsplash