Barion Pixel Kortalan báj: ez a 7 pont Monica Bellucci szépségének titka – Coloré

Kortalan báj: ez a 7 pont Monica Bellucci szépségének titka

2022. 10. 25.

Az 58 éves Monica Bellucci évtizedek óta maga az üdeség, nem fog rajta az idő, és a mai napig a világ egyik legszebb nőjeként tartják számon.

Akár tizenöt-húsz évet is letagadhatna a korából, de miért is tenné, ha büszkén mondhatja, ő bizony kortalan szépség. A mai világban, amikor számos negatív példa van arra, hogy a női hírességek képtelenek méltósággal és szépen viselni az idő múlását, igazán üdítő jelenség Monica Bellucci.

Monica Bellucci
Forrás: Northfoto

Nincsenek rajta plasztikai beavatkozások nyomai, eltorzult mimika, fagyott vonások vagy feltöltött orcák sem, az olasz származású színésznő a természetesség szimbóluma. Rajta kívül is akad még néhány olyan sztár, aki példásan áll az öregedéshez, gondoljunk csak Sarah Jessica Parkerre, de most lássuk Monica Bellucci tanácsait és szokásait, melyekkel őrzi fiatal megjelenését!

Sosem alszik el kisminkelve

Nem számít, mennyi sminket visel napközben, Monica nagyon fontos napi gyakorlata, hogy soha nem fekszik le sminkben. Elalvás előtt mindig eltávolítja azt, és alaposan megtisztítja az arcát. Ez lehetővé teszi, hogy bőre megfelelően lélegezzen és regenerálódjon alvás közben.

Hidratált marad kívül-belül

Lehet, hogy ez apróságnak vagy triviálisnak tűnik, de meglepő, hányan vagyunk dehidratáltak anélkül, hogy észrevennénk. Az egyik szabály, amelyet az olasz színésznő betart, az a gyakori vízfogyasztás, és a gél állagú hidratálókrém használata – naponta kétszer.

Monica Bellucci
Forrás: Northfoto

Nem pánikol a súlyingadozás miatt

Míg egyesek megszállottan figyelik a súlyuk változását, Monica Bellucci láthatóan nem aggódik túlzottan néhány plusz kiló miatt. Nem számolja a kalóriabevitelét, arra törekszik, hogy egészséges alapanyagokból készült, minőségi étkeket fogyasszon. Mindent megeszik, imádja a tésztát, de mértéket tart.

Ép testben ép lélek

Persze életmódjának része a mozgás, de nem viszi azt túlzásba. Úszni és jógázni szeret, mert azokkal a lelkét is felfrissíti.

Hideg zuhannyal kezdi a napot

Természetes szépségének egyik titka a hideg zuhany. A hideg víz ugyanis segít megőrizni a bőr feszességét és rugalmasabbá teszi azt. Sőt, ez állítólag az immunrendszert is erősíti – egy másik szempont, amely növelheti Bellucci végtelennek tűnő vitalitását.

Haját féltve óvja

Soha nem teszi ki erős hőhatásnak frizuráját, Monica haja emiatt ilyen dús és fényes még mindig. Állítólag nem használ simítót, vasalót vagy hajszárítót sem, levegőn hagyja megszáradni a haját. A haját hetente kétszer mossa meg, és olívaolajat használ annak hidratálására.

Nagyon vigyáz az ajkaira

Monica Bellucci telt, érzéki ajkairól ismert. A színésznő úgy tartja, hogy az ember ajaki igazán fontos szerepet töltenek be az életében, hiszen „az ő segítségükkel beszélsz, eszel és csókolsz”. Folyamatosan hidratálja tehát őket, hogy megakadályozza a kiszáradást.

Forrás: allure.com

Borítókép forrása: Northfoto