Minden, amit a microbladingről tudni szeretnél

2021. 02. 23.

Ez a szemöldöktetoválás már nem az a szemöldöktetoválás!

microblading

Nincs is annál jobb trükk a tekinteted kiemelésére, ha szép szemöldök keretezi az arcodat. A szemed nyitottságát, az összes vonásodat szebbé teszi a szemöldököd, épp ezért érdemes rá figyelmet fordítani, hogy passzoljon hozzád, illeszkedjen az arcformádhoz, a színeidhez.

Ha tinikorodban áldozatául estél a nagy szemöldökvékonyítási trendnek, és szinte fél centisre szedted a szemöldöködet, nagy valószínűséggel azóta sem nőtt vissza száz százalékosan, és szükséged van egy kis tuningra. A tuning persze akkor a legkényelmesebb, ha nem kell minden nap megrajzolnod a komplett szemöldöködet, hanem szakember által gondosan elkészítve már ébredés után szépen keretezi az arcodat, így nincs szükséged nagy formázgatásokra és rajzolgatásokra. Erre tökéletes megoldás a microblading, azaz a szemöldöktetoválás, aminek már semmi, de semmi köze nincs a régi idők természetellenes tetkóihoz.

A szálakban a kulcs

A microblading, ahogy a neve is utal rá, mikropengék segítségével készül, nem valós tetováló technikával. Az apró pengék olyan vékony kis szálakat rajzolnak a bőrbe, amik épp úgy néznek ki, mint a természetes szemöldökszálak, így nem látszik, hogy tetoválva vannak, beleolvadnak a saját szálak közé.

A bőrbe belekarcolt csíkokba pigmentet juttat a microblading gép, ez adja a szemöldök színét, és mivel nem mélyen karcolódik a bőrbe a minta, ezért teljesen könnyed, halvány ceruzás, tényleg valós szálaknak tűnő eredményt kapsz, és nem fog messziről (de még közelről sem) látszani, hogy van valami rafinéria a szemöldöködben.

Ne félj, hogy a szín nem lesz megfelelő, a szakember speciálisan a te színeidhez illő pigmenteket keveri ki, és az arcformádat, na meg persze az igényeidet, kéréseidet is maximálisan figyelembe veszi.

Allergia szinte kizárt

A microblading előtt érdemes egy allergia tesztet végeztetni a szakemberrel, de mivel a pigmentek nem tartalmaznak allergén anyagokat, szinte kizárt, hogy bármilyen irritációt okozna a microblading. Sőt, azt hihetnéd a kis pengék miatt, hogy fáj, pedig szinte semmit sem érzel, mikor készül a tetkó, hiszen lidokainnal kezelik előtte a területet.

Nagyjából három óráig tart, míg minden szál felkerül, ebbe már az is beleszámít, amíg a microblader szakember megtervezi a kívánt formát.

A további lépések

Mikor elkészül a szemöldököd, további 3 hétig várnod kell a teljesen kész eredményre, mert addigra gyógyul meg teljesen a tetoválás. Nem fog látszani, ahogy hegesedik, teljesen természetesen fog kinézni. A teljes gyógyulás után a szakember vissza fog hívni egy korrekcióra, mikor az esetlegesen hiányos vagy kopottabb részeket átüti még egyszer, és utána egy-másfél évig hozzá sem kell nyúlnod.

Ha néha szeretnéd sötétebbre a színét, nyugodtan átrajzolhatod ceruzával, porral, zselével, de nem lesz rá szükséged. Nagyjából 2-3 évente érdemes ismételned a microbladinget, annyi idő alatt kopik ki átlagosan.

A microblading ára nagyjából 50 és 150 ezer forint között mozog, ennél olcsóbban nem érdemes csináltatnod, hiszen a szakembert, a tudást és a jó minőségű anyagokat fizeted meg.

Borítókép forrása: Pexels