Szemöldökformázás mesterfokon – Így tedd tökéletessé a tekinteted

2021. 03. 03.

Az elmúlt években egyre nagyobb hangsúlyt kapott a szemöldökformázás.

nicola styles 0zPHSdHAwG4 unsplash
Borítókép forrása: unsplash

A szemöldökünk keretet ad az arcunknak, a szemünknek. Míg a szedését jobb, ha kozmetikusra bízzuk, addig a formázását és sminkelését már mi is megcsinálhatjuk magunknak, ha annak kulcsfontosságú szabályait betartjuk.

A tökéletes szemöldöksmink elkészítéséhez elengedhetetlen, hogy a szemöldökünk adottságainak megfelelő technikát alkalmazzuk a természetes hatás érdekében. Egy ceruzával vagy filccel a vékonyabb szemöldököt lehet hangsúlyozni. A dúsabb szemöldökűeknek viszont érdemes a porállagú szemöldökformázókat választani. Míg, ha szemöldökünk hiányos és kiegészítésre szorul, válasszunk tartós szemöldökceruzát és ezt kombináljuk egy árnyalatban megfelelő szemöldökzselével. Bármilyen eszközt is választunk szemöldöksminkünk elkészítéséhez, érdemes mindig a természetességre és a szimmetriára törekednünk.

Figyeljünk a színekre! Akárcsak az alapozónk árnyalata, szemöldöktermékünk is merőben meghatározza a sminkünket. Fontos, hogy a hajunk színének megfelelőt válasszunk, hogy elkerüljük a nagy kontrasztot. A leggyakorlottabbak számára az ombre hatású szemöldökfestés lehet tökéletes, amellyel igazán természetes végeredményt érhetünk el oly módon, hogy a szemöldök kezdetét világosabbra, a végét pedig egyre sötétebbre színezzük.

Neszesszerünk fontos kelléke lehet egy átlátszó szemöldökzselé is, amellyel nemcsak kusza szálainkat fixálhatjuk, de szőrszálaink természetes fényét is visszaadhatjuk.