Barion Pixel Margot Robbie sminkese felfedte a Barbie-csillogás féltve őrzött titkát – Coloré

Margot Robbie sminkese felfedte a Barbie-csillogás féltve őrzött titkát

2023. 08. 05.

Óriási nyomás nehezedik az utóbbi időben Margot Robbie-ra, akit a Greta Gerwig-féle Barbie című film főszereplőjeként láthatunk viszont a mozivásznon. Hajtás ide vagy oda, Robbie-n korántsem látszik a fáradtság, sőt, jobban ragyog, mint valaha! Vajon minek köszönheti egészséges arcbőrét, amelyet Barbie-glow-ként, azaz Barbie csillogásként fémjeleznek a tengerentúlon? A színésznő arcápolási rutinjáról sminkese, Pati Dubroff rántotta le a leplet.

Margot Robbie neve monstanra egy életre összeforrt a Mattel 1959-ben debütált babájával, hiszen a Barbie című film világkörüli turnéján a színésznő újra és újra a játék élő megtestesüléseként lépett a rajongók elé. (A londoni premieren például egy Vivienne Westwood-féle mályvarózsaszín szaténruhában tündökölt, amely az „Enchanted Evening” nevezetű Barbie által viselt, 1990-ben piacra dobott ruha tökéletes mása, míg a Los Angeles-i premieren egy fekete Schiaparelli Haute Couture ruhában állt a rajongók elé, amely a „Solo In The Sportlight” nevű, 1960-ban debütált baba által viselt ruha kiköpött mása.) 

A kreációkon kívül azonban Margot Robbie arca is figyelemreméltó: a szépséges színésznő ruhái ugyanis mit sem érnének, ha a színésznő arca nem úgy csillogna, akárcsak a Mattel-babáé. Robbie sminkese, Pati Dubroff lerántotta a leplet az úgynevezett Barbie-glow-ról, s a Vogue-nak részletesen kifejtette, mely termékeket használta a színésznő arcán a világkörüli premierturnén. 

Margot Robbie és a Barbie-glow

„A Barbie-glow nem másról szól, mint a személyes stílus és szépség megnyilvánulásáról, de persze sokféle változat létezik arra, hogyan is fog megnyilvánulni az a bizonyos ragyogás” – kezdi a téma kifejtését Dubroff. „Számomra az a nő csillog mindig a legszebben, akinek az arca egészséges, egyúttal élénk bőrt és fényt mutat, amely a belső bizalomból és magabiztosságból fakad.” 

A belső csillogáson túl persze nem árt, ha az ember lánya olyan profi sminkesekkel és minőségi termékekkel dolgozik együtt, amelyek a legnehezebb napokon is szavatolják, hogy előcsalogatják a szunnyadó magabiztosságot a „csigaházból”.  

Margot Robbie, Barbie, Barbie glow
Margot Robbie tökéletes arcbőréhez kétség sem fér. Kép forrása: Gareth Cattermole/Getty Images

A film már emlegetett, Los Angeles-i premierjén Dubroff például Chanel termékekkel igyekezett kiemelni Robbie előnyös tulajdonságait. A szakember a Chanel N°1 Revitalizáló Szérummal és szenzitív bőrre használt arcápolójával hidratálta a színésznő bőrét. Ezt követően a Les Beiges Healthy Glow alapozóval egyengette ki Robbie bőrhibáit, majd végül a Chanel Baume Essentiel Multi-Use Glow Stick kombinációval emelte ki a színésznő arcának kiemelkedő pontjait. (Így például a szemöldök alatti részt, illetve a termékből került egy kevés Robbie járomcsontjára, valamint orrhegyére is.)

„Minden egyes ruhával új lehetőség nyílik a Barbie-esztétika változatainak megismertetésére. Rengeteg ötletem van!” – lelkendezett a feladat kapcsán Pati Dubroff sminkes. 

Élet és munka Margot Robbie-val

A feszített tempó és a folyamatos utazások miatt felvetül a kérdés, vajon mennyire emberséges az Oscar-díjra jelölt színésznő azokkal, akiknek a megjelenését köszönheti. Dubroff negatív pletykákkal nem szolgált: nem győzi dicsérniRobbie-t annak közvetlen természete miatt. „Margot kedves, alapos, együttműködő és mindig nyitott a kísérletezésre” – vallja a sminkes. „A szépsége mélyen belülről sugárzik, így kétségem sincs affelől, hogy ő tényleg az, aki.”  

Rózsaszín ide, természetellenesen tökéletes haj oda, a Robbie és Greta Gerwig író által elképzelt Barbie valóban több a maximalista ruházkodásnál és (a szinte) vérbefagyott mosolynál. Az alkotók egy olyan hús-vér nőt képzeltek el a Barbie című film főszereplőjének, akinek ragyogása nem pusztán a kozmetikumoknak köszönhető, hanem a belső magabiztosságból fakad. „Ez az igazi szépség nyitja” – véli Dubroff. 

Az idehaza július 20-án debütált Barbie című filmet külföldön „elképesztően vicces” alkotásként fémjelzik, egyúttal dicsérik a „találó castingot”, és azt, hogy Gerwig egy gondtalan, öntudatos nőt faragott mindannyiunk kedvenc babájából. A filmet jelenleg 89%-osra értékelik a Rotten Tomatoes-on. 

Forrás: Vogue.com
Borítókép forrása: Anadolu Agency/Getty Images

/divat/szepseg/margot-robbie-barbie-smink/