Barion Pixel Leszámolás a mitesszerekkel, ráncokkal és a szőrszálakkal az arcon – Így érem el életem legjobb formáját, 2. rész (x) – Coloré

Leszámolás a mitesszerekkel, ráncokkal és a szőrszálakkal az arcon – Így érem el életem legjobb formáját, 2. rész (x)

2023. 05. 22.

Idén júniusra életem legjobb formájába akarok kerülni. Nem akarok kibújni a bőrömből, épp csak néhány kisebb, elérhető változásra vágyom. Simább bőrt, kevesebb ráncot, laposabb hasat és szebb hajat szeretnék, mert –még leírni is hihetetlen – esküvőm lesz, utána pedig nászútra utazunk! Mindezért most olyan dolgokat próbálok ki, mint soha korábban: orvosesztétikai arckezelések, villanófényes szőrtelenítés, speciális diéta és műköröm. Ez itt a második rész.

Ahogy arról már előző beszámolómban olvashattál, életem legjobb formájának eléréséhez napi mintegy másfél óra mozgást iktatok be. Ennek kiegészítéseként most arra is jobban odafigyelek, hogy mit eszem – abban reménykedve, hogy a hasam kicsit laposabb lesz, a homlokomról eltűnnek a pattanások, összességében pedig rendszeresebbé, kiegyensúlyozottabbá válik az étkezésem, és elkerülnek majd az esti falásrohamok.

A legtöbb dietetikus a mediterrán diétát ajánlja, vagyis a sok friss zöldség fogyasztását, halakat, valamint az egészséges zsírok és a tejtermékek mérsékelt fogyasztását, teljes kiőrlésű gabonákat, esetleg mindezt friss gyümölcsökkel kiegészítve. Egy zöldségeken alapuló étrendet követni számomra nem nagy kihívás, hiszen nagyon szeretem őket. A minap például spárgát készítettem, de a zsenge tök is hívogat már a kamrámban.

A szénhidrát és az édességek visszaszorítása annál nehezebb feladat számomra. Teljesen nem mondtam le róluk, de igyekszem csökkenteni az elfogyasztott csokoládé mennyiségét, és néhány édesség-nassolást friss gyümölccsel kiváltani. (Még szerencse, hogy itt az eperszezon!)

Ráadásul a mesterséges szerekkel édesített üdítőket is nagyon szeretem, sok „zero” feliratú löttyöt fogyasztok. Szeretném ezeket vízre cserélni – senki sem vitatná, hogy egészségesebb megoldás lenne –, de teljesen még ezekről sem sikerült lemondanom. Egyelőre heti összesen egy liter cukros vagy édesítőszeres üdítő a kvótám, de szeretném ezt fél literre szorítani.

Bosszantó szőrszálak az arcon

A hajam természetes fekete, a szemöldököm és a szempilláim is egészen sötétek, aminek én nagyon örülök. Ez viszont sajnos azt is jelenti, hogy a testszőrzetem, így a testemen és a karjaimon található pihék, és az arcomon megjelenő egy-egy szőrszál is fekete – tehát jól látható. A nemrég beszerzett Philips Lumeai IPL szőrtelenítőm segítségével most felvettem a harcot ellenük.

A Philips Lumea applikációja már az arcbőröm analizálására is képes. A mobilommal készített szelfi alapján felméri a bőröm típusát és javaslatokat tesz bőröm állapotának javítására.

A készülék cserélhető fejei az arcon található szőrszálak villanófényes eltávolítására is lehetőséget adnak – ezt most ki is próbáltam, és várom az eredményeket.

A lábaimon és a bikinivonalnál két hete használtam először az eszközt, ezt fogom most újabb kezeléssel ismételni. Kicsit mintha már ritkultak volna a szőrszálak a kezelt területeken, de egyelőre még egyértelműen más típusú szőrtelenítést is alkalmaznom kell.

Nativ 6 Hasznalva 2
Philips Lumea / Kép Forrása: Philips

A benőtt szőrtüszők frontján egyértelműbb a javuló tendencia: az érzékeny intim területeken a Lumea használata óta egyáltalán nem tapasztaltam ilyen problémát!

Orvosnál a bőrömmel

Bár csak néhány éve töltöttem be a harmincat, egyértelműen ráncosodni kezdtem. Nemrég, egy baráti eseményen készült fényképeken tűnt csak fel igazán, mennyire látványosak már a ráncaim, igencsak megszaporodott a szeplőim és barna foltjaim száma, és a mitesszerek után maradó pigmentfoltok sem halványulnak már el olyan gyorsan, mint régen. Persze, mindez az élet velejárója, meg is barátkozom majd a szarkalábakkal – de nem az esküvőm előtt!

Rászántam magam, hogy egy kisebb összeget elköltök egy komolyabb arcfiatalító orvosesztétikai kezelésre, és el is mentem konzultációra egy, a barátnőm által ajánlott klinikára. A szakember mezoterápiás kezelést javasolt és rögtön el is végezte. Töltőanyagok nélkül is feszesebbé és teltebbé tette az arcomat és szinte azonnal látszódni is kezdett az eredmény. Pirosság és duzzanat csak nagyon rövid ideig látszódott utána, a bőröm viszont szépen kisimult – és az esküvőnkig már így is marad!

Borítókép forrása: Getty Images