Barion Pixel Mitől olyan hatékony a koreai arcápolás? (x) – Coloré

Mitől olyan hatékony a koreai arcápolás? (x)

2023. 01. 19.

A koreai arcápolás nagy népszerűségnek örvend napjainkban. Mielőtt azonban belevágnánk a rutin alkalmazásába, fontos, hogy megismerjük a bőrtípusunkat és azokkal a termékekkel ismerkedjünk meg közelebbről, amelyek kompatibilisek a bőrünkkel.

Arctisztítás két lépésben

A koreai bőrápolási rutin 10 nagyon fontos részből áll, amelynek első és nagyon fontos lépése az arc alapos megtisztítása. A kettős arctisztítás segít megszabadulni a bőr pórusaiban felhalmozódott szennyeződésektől. Az olajos arctisztítók nem csak tisztítanak, de remekül hidratálják és puhítják is a bőrt. Előfordul, hogy az olajos arctisztító sem bánik el minden szennyeződéssel. Ilyenkor jönnek jól a vízalapú tisztítószerek, amelyekre az ilyen helyzetekben is számíthatunk. Ezek az arctisztítók gél vagy hab állagúak. Ezek a vízalapú tisztító segítenek fenntartani a bőr normál pH-értékét is. A koreai arcápolási kozmetikumokat ezen az oldalon meg is vásárolhatjuk.

Hámlasztás és szérumok

A koreai arctisztítás előtt talán nem is tudtuk, hogy az arcbőrünknek hámlasztásra is szüksége lehet. A fizikai és kémiai hámlasztók nem csak a pórusok tisztításában lehetnek a segítségünkre, hanem az elhalt hámsejtek eltávolításában, a bőr világosításában, illetve a bőrfelszín puhításában is. A hámlasztók használata után ne feledkezzünk meg a fényvédő használatáról sem, habár ez is az egyik sarkaltos pontja a koreai bőrápolási rutinnak.

Hámlasztást követően a tonikot használjuk az arc ápolására. Az arctonik további szennyeződésektől szabadítja meg az arcbőrt és segít az arc pH-értékének kiegyensúlyozásában. A koreai tonikok nem tartalmaznak alkoholt, így a bőrt sem szárítják, továbbá a következő lépéseket is segítik, hiszen hatásukra a szérumok és eszenciák mélyebben tudnak behatolni a bőr mélyebb rétegeibe.

Az esszenciák feladata nem csak a hidratálás, hanem a bőrben zajló öregedési folyamatok lassítása is. Éppen emiatt sok olyan összetevőt tartalmaznak, amelyek öregdésgátló hatással rendelkeznek. Szérumokat aszerint is választhatunk, hogy éppen mire van szüksége a bőrünknek, hiszen ezek az arcápoló termékek széles skálán mozognak. Segítenek a szem alatti duzzanatok csökkentésében, eltüntetik, halványítják a szem alatti sötét karikákat és hatásukra, kevésbé láthatók lesznek a ráncok és a finom vonalak.

Az arc további kényeztetése

Az arcmaszkok a koreai bőrápolási rutin szerves részét képezik. Tápanyagokkal és nedvességgel látják el a bőrt. A szemápolás is a tíz lépés egyike. A szemmaszkok és a szemkrémek az arc legkényesebb területeit ápolják és hidratálják. Míg a szemkrémeket naponta két alkalommal, addig a szemmaszkokat heti rendszerességgel használjuk.

Az arc hidratálására alkalmazhatunk krémeket, géleket és olajokat is. Ezek a krémek ugyan hidratáló hatással rendelkeznek, de az egyik fő feladatuk, hogy benntartsák a nedvességet a bőrben. A koreai bőrápolási rutin utolsó lépése a fényvédő használata, amely egyik kiemelt feladata a nap káros UV-sugarainak a kivédése. Emellett hidratáló hatással is rendelkezik.

Borítókép forrása: Freepik.com

/divat/szepseg/mitol-olyan-hatekony-a-koreai-arcapolas-x/