Barion Pixel Így használd az önbarnítót, ha nem akarsz kellemetlen foltokat! – Coloré

Így használd az önbarnítót, ha nem akarsz kellemetlen foltokat!

2021. 06. 04.

Van, aki a szolárium és napozás mellé, van aki pedig ezek helyett alkalmazza a barnulást hozó krémeket. A végeredmény azonban néha elég bizarr tud lenni, ezt segítünk most elkerülni.

Természetesen mindenki szeretne másfél évnyi bezártság után teljes pompájában megjelenni a strandokon, a balatoni kikötő kávézójában, vagy a tengerparti sétányon. Persze elég ok lehet az is, ha csak a belvárosban szeretnénk koktélozni a barátainkkal…

Onbarnitas
Forrás: unsplash.com

A napozás és a szoláriumozás tartogat veszélyeket, főleg ha a nagy hajrában valaki gyorsan szeretne barna lenni. A bőr hirtelen barnítása azonban súlyosan roncsolja a hámsejteket, indokolatlan napstressznek teszi ki a bőrt, az UV sugarak a mélybe hatolva pedig káros hatásokat válthatnak ki.

Az önbarnító krémek olyan összetevőket tartalmaznak, melyek a bőrünk saját, természetes melanin termelését fokozzák, illetve maguk is tartalmaznak barnító összetevőt. Ezért van az, hogy ha nem megfelelően használjuk őket, akkor foltos lesz az eredmény, illetve barna marad a kézfejünk. Ha teljesen festékmentes alternatívát keresünk, akkor a legjobb a kakaóvaj spray. Illata csodás, és bár lassabb barnulást eredményez, az teljesen természetes és foltmentes lesz.

A többi önbarnító krémet pedig így érdemes alkalmazni:

  • Mindenképpen szőrtelenítsünk jóval előtte. Egyrészt mert nyár van, másrészt mert a szőrszálak csak fokozzák az egyenetlen krém eloszlást és a barna pigmentek rátapadnak a szőrre és erősítik annak látványát. Mivel a szőrtelenítés (minden fajta) stressz a bőrnek, legalább 1 nappal utána használjuk csak az önbarnítót!
  • A manikűrt és a pedikűrt is a barnítás előtt kell megcsinálnod, mivel a reszelők, radírok le fogják szedni a barna réteget és így apró foltok lehetnek a végtagjaidon.
  • A bőrt érdemes jól hidratálttá tenni. Igyunk elegendő folyadékot, és kenjük be valami könnyű hidratáló krémmel!
  • Használjunk kesztyűt!
  • Arcra (fülre és nyakra) a legjobb a korábban említett kakaóvaj.
  • Várjuk meg míg jól beszívódik az önbarnító krém. Tusolásnál vagy fürdésnél csak itassuk fel a vizet magunkról, ne dörzsölgessük a bőrt.