Barion Pixel Gisele Bündchen 5 legkiválóbb bőrápolási tippje 40 év felett – Coloré

Gisele Bündchen 5 legkiválóbb bőrápolási tippje 40 év felett

2023. 01. 12.

A brazil származású szupermodell, Gisele Bündchen dacol az idő múlásával, megjelenése mindig ragyogó és boldogságot sugárzó.

Egy bőrápolási konferencián az A-listás influenszer, modell és színésznő, Gisele Bündchen is részt vett, mint szépségszakértő, és a 42 éves anyuka megosztotta a saját szépségápolási tanácsait, illetve rutinját is, mellyel szeretne segíteni a többi 40 pluszos nőnek is, hogy magabiztosan érezzék magukat a bőrükben.

Szerintem azok vagyunk, amit megeszünk. És ez az étel kell legyen a gyógyszerünk, vagyis egészségünk záloga. Nagyon fontos, hogy sok vizet igyunk, és a feldolgozott élelmiszerek helyett a földtől származó ételeket, természet adta csodákat fogyasszuk. Például gyümölcsöket és zöldségeket együnk, húsból csak olyat, amely szabadtartású állatból készült és kemikália mentes. Mindez közvetlenül a bőrünkön tükröződik majd.

Gisele Bündchen
Forrás: Northfoto

A víz a legjobb szövetségese a szép bőrnek, ezért sokat kell inni, hidratálni. Az elektrolitokra is támaszkodom, amelyek segítenek jobban felszívódni a vizet és megtízszerezni a hidratációt. A pihenés is elengedhetetlen, mivel az alváshiány azonnal megjelenik az arcunk vonásain.

Van egy légzőgyakorlat, amelyet sokat végeztem, amikor pánikrohamokra hajlamos voltam, és ami még ma is segít az összpontosításban. A váltakozó légzés. Csak be kell lélegezni, el kell zárni a jobb orrlyukat, hogy néhány pillanatig visszatartsuk a lélegzetet, majd ki kell lélegezni a bal orrlyukon át. Ezután ugyanez fordítva. A gyakorlatot folytassuk 1, 5 vagy 10 percig a rendelkezésre álló idő függvényében, ettől relaxált állapotba kerülünk. Ami pedig belül van, az kívül is megjelenik.

Gisele Bündchen
Forrás: Northfoto

A sminket mindig bio kókuszolajjal távolítom el (ugyanazt, amit főzéshez használok), mert véleményem szerint ez a legegyszerűbb módja a sminknyomok eltüntetésének. Az egészet az arcomra kenem, vattakoronggal eltávolítom, majd langyos vízzel leöblítem magam. Ezután intenzíven táplálom a bőrömet egy jó hidratálóval, mielőtt sminkelnék. Ez a titka annak, hogy egészségesebbé és simábbá tegyük hámrétegünket.

Éjszakára kenjük fel a hidratáló krémünket, hogy a bőrnek legyen ideje beszívni. Még ennél is lényegesebb: vegyük körül magunkat pozitív gondolatokkal, folytassunk építő beszélgetéseket, olvassunk és nézzünk inspiráló dolgokat. Mert a szépség záloga nem korlátozódik arra, amit a bőrünk felszínére teszünk, rettentő fontos, hogy mit viszel be a testedbe és az elmédbe. Végül ott van a szeretet szépítő ereje, az önmagunk és mások iránt érzett.

– árulta el Gisele Bündchen, aki egyébként nemrég vált el hivatalosan Tom Brady sportolótól. Bár a szakítás nagyon fájdalmas volt a modell számára, egy nemrég készült interjúban azt mondta, hogy saját márkái, illetve gyermekei nevelése szerencsére lekötik a figyelmét.

Gisele Bündchen

Forrás: allure.com
Borítókép forrása: Northfoto