Barion Pixel Ezért kell alkalmazni a ginzenget a napi bőrápolási rutinban – Coloré

Ezért kell alkalmazni a ginzenget a napi bőrápolási rutinban

2022. 10. 29.

A ginzeng története több ezer évre nyúlik vissza, amióta gyógyító összetevőként használják. Az 1960-as években egy koreai szépségipari cég úgy döntött, hogy kihasználja ennek az ősi gyökérnek az erejét.

A ginzengnek több fajtája van, a legismertebbek a szibériai és az ázsiai ginzeng, valamint a fehér, a vörös és a fekete változatok. Bőrápolási szempontból a koreai vörös ginzeng a legkiválóbb választás, mely a gőzölési folyamattól kapja színét.

A ginzengnek számos egészségügyi előnye van a szervezet számára, ugyanis immunerősítő, segít megküzdeni a stresszel, élénkít, serkenti az agyat és a memóriát, hozzájárul a felépüléshez betegségek, fertőzések esetén. Ezen felül nagyon hasznos összetevője a bőrápolási szereknek.

ginzeng
Forrás: Unsplash

Nemcsak az arckrémek és szérumok alkotója lehet, a ginzeng gyakori hajápoló összetevő is. A tanulmányok arra a következtetésre jutottak, hogy a ginzenozidok szabályozhatják a hajciklus fázisában részt vevő fehérjéket. Tehát, ha hajhullás vagy hajritkulás lép fel, vegyünk egy flakon ginzeng alapú sampont!

Az öregedési folyamatok biológiai és környezeti okokra vezethetők vissza. A biológiai tényezők és okozatok között ott a bőr elvékonyodása, a védő zsírréteg elvesztése és dehidratálódás, a bőr fakulása, a ráncok megjelenése, az öregedési pigmentfoltok.

ginzeng
Forrás: Unsplash

A környezeti tényezők a napozás és UV sugárzás, a testmozgás hiánya, a környezet (pl. levegő) minősége, az étkezés és életmód. Tanulmányok kimutatták, hogy a ginzeng rendszeres használata fokozza a vérkeringést és a sejtnövekedést, sejtmegújulást. Ezek a folyamatok ellentétesek a sejtöregedéssel.

Ha ez a két folyamat támogatást kap, a bőr jobban megtartja a nedvességet. A nedvesség pedig elengedhetetlen ahhoz a harmatos, sima bőrhöz, amire mindannyian vágyunk. A sejtnövekedés pedig megakadályozza a mély vonalak és ráncok kialakulását is.

A ginzeng fokozza a bőr rugalmasságát, csökkenti a gyulladásos folyamatokat, erősíti a bőr sejtszintű védelmét és támogathatja a kollagén és elasztin szintézisét.

Forrás: healthline.com
Borítókép forrása: Unsplash