Barion Pixel Dua Lipa nyomdokaiban: a hamvas áfonya lehet augusztus trendszíne a körmeinken – Coloré

Dua Lipa nyomdokaiban: a hamvas áfonya lehet augusztus trendszíne a körmeinken

2023. 08. 12.

Új körömlakktrend ütötte fel a fejét Hollywoodban: Sofia Richie-nek és Dua Lipának hála sokan lecserélték a doughnot-körmöket, s egy egészen különleges árnyalattal, az úgynevezett blueberry milkkel, azaz hamvas áfonyával helyettesítették azt. Mely lakkokkal érhetjük el a tökéletes áfonyahatást odahaza, s mikre érdemes odafigyelni a házi szépítkezés során?

Ugyan jelenleg az egész világ Barbie-pink lázban ég, nem árt megfeledkezni a sztárok által előnyben részesített blueberry milkről, azaz hamvas áfonya színről, ha a manikűrünkről van szó idén augusztusban. 

Milky helyett hamvas áfonya

Megtörni látszik a Hailey Bieber által virálissá tett doughnut-nails önkényuralma: a hírességek közül ugyanis egyre többen szavaznak az úgynevezett blueberry milk, azaz hamvas áfonya színre a körmeiken. 

Sofia Richie és Dua Lipa egyértelműen letették már a voksukat a körömtrend mellett, ezzel együtt az olyan hévvel terjed a TikTokon, akárcsak egy vírus. (A „blueberry milk nails” szavakra rákeresve több száz videó bukkan fel a közösségimédia-felületen, ezek nagy része többezres megtekintéssel és likeszámmal rendelkezik.) Dua Lipa egyébként a Versacéval való közös kollekciója piacra dobása apropóján villantotta meg hamvas áfonya körmeit: az alábbi fotón egy metálkék kabátban, hozzáillő miniszoknyában, Versace táskával, medállal és karkötővel reklámozta kollaborációját. 

Visszakanyarodva a blueberry milk trendhez: a hamvas áfonyaként lefordítható manikűr egy krémes, púderesen áttetsző kék árnyalatot takar, amelyet gyakran bézs, gyöngyházfényű vagy fehér alapon alkalmaznak. Az elképesztő szín további előnye, hogy bármilyen bőrtónushoz jól illeszthető, így azok is bátran alkalmazhatják, akiknek barnás jellegű a bőre, de azok számára is megfelelő lehet, akiket fehérebb bőrtónussal áldott meg a sors. 

Kis árnyalatajánló

A hamvas áfonya előretörését nemcsak a virális TikTok videók, hanem a szakemberek is alátámasztják. A Vogue-nak nyilatkozó professzionális műkörmös, Julia Diogo szerint a blueberry milk jelenleg azért olyan népszerű, mert az árnyalat különlegessége ugyan odavonzza a tekintetet, ám a hamvassága miatt mégis olyan klasszikus manikűrnek tűnik, mint például egy francia köröm. 

A szakember egyébként tanácsokkal is szolgált arra nézve, melyik körömlakkal érhetjük el a kívánt buleberry milk hatást odahaza. Ha fakóbb tónusra vágyunk érdemes a Chanel Le Vernis in Muse árnyalatát kipróbálni, mivel Diogo szerint ez a lakk hidegebb tónust biztosít a viselőjének. 

Ha olívás bőrtónussal rendelkezünk, úgy érdemes kipróbálnunk az Essie 219-es Bikini So Teeny árnyalatát. (Ez a puha, púderkék áfonya kiemeli bőrünk előnyös tulajdonságait.) Ha a klasszikus vonalat elhagyva bátrabban kísérleteznénk a blueberry milk árnyalataival, úgy érdemes a Catrice Iconails 117-es, Aqua Man-Icure verzióját is kipróbálni: a türkizre hajazó árnyalat kiemelheti viselője napbarnított bőrét, de ugyanilyen jól mutat a fehér bőrtónusú nők kezén is. 

Tanácsok a felvitelhez

Julia Diogo azok számára is tanácsokkal szolgált, akik otthon kísérleteznének a szín felvitelével. A szakember szerint a jó manikűr mindig a bőr feltolásával kezdődik: ezzel lényegében biztosítjuk a festéshez szükséges, tiszta felületet. A festés során érdemes három mozdulattal operálni: húzzunk három csíkot a körmünkre a körömágytól kezdve a körömvégek felé először középen, lefelé, majd balra és jobbra. 

A körömlakkvásárlásnál egyébként érdemes arra is figyelni, milyen ecsettel látják el a gyártók a termékeiket: a manikűrös szerint jobban járunk, ha kerek, széles ecsetvéggel felszerelt körömlakkot választunk a boltban, mivel ezzel ezerszer könnyebb felvinni a lakkot a felületre. Mivel az egyik kezünk minden bizonnyal ügyesebb, mint a másik, érdemes egy „javító tűecsetet” is beszereznünk, amelyet, ha acetonba mártunk, bármikor ki tudjuk javítani a hibáinkat. 

Diogo szerint nem érdemes megfeledkeznünk a körömvégekről sem: a fentebb említett, három mozdulat után mindig „zárjuk le” a körömvégeket, hiszen a mindennapi tevékenységek (így például takarítás során) általában innen pattan le legelőször a körömlakk. A manikűrözés végén ne feledkezzünk meg a kutikulaolajról sem, hiszen ezt biztosítja a bőrünk puha állagát, ápolt kinézetét. 

Forrás: Vogue.com
Borítókép forrása: Mike Marsland/Getty Images

/divat/szepseg/dua-lipa-hamvas-afonya-koromlakk/