Barion Pixel Szeretnél egy kis színt a nyárra? Ezeket edd, ha idén csokibarna akarsz lenni! – Coloré

Szeretnél egy kis színt a nyárra? Ezeket edd, ha idén csokibarna akarsz lenni!

2024. 05. 26.

A legtöbben még mindig arra vágynak, hogy a nyári hónapokban gyönyörű napbarnított bőrrel pózolhassanak a strandon. Azt viszont, csak kevesen tudják, hogy bizonyos ételek nagyban segíthetnek a vágyott szín elérésében. Mutatjuk, hogy melyek ezek!

A nyári barnaság kultusza úgy tűnik sosem megy ki a divatból. Vannak, akiknek kimondottan jól is áll a napégette bőr és már tavasz elején azért kerülnek elő a szolárium bérletek, hogy a későbbi napozás is eredményesebb legyen. Ám nem csak ez az egyetlen módja annak, hogy alapozzunk a nyárra, de egyes ételek fogyasztása is nagyban befolyásolja, hogy milyen színben pompázunk majd a tengerparton.

barna bőr titka
kép forrása: Getty Images

De még mielőtt lerántjuk a leplet a barna színt garantáló diétáról fontos kiemelni a fényvédelem fontosságát, hiszen a legfontosabb minden esetben az egészség megőrzése, ráadásul a fényvédő az elsőszámú anti ageing hatású termék is. A napsugarak ugyan tökéletes árnyalatot kölcsönöznek, de sajnos emellett nagy százalékban hozzájárulnak a bőr öregedéséhez is. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy jobb lemondani a nap csókolta barna bőrről, de mindenképpen csak a megfelelő fényvédő gyakori használata mellett, az időkorlátok betartásával érdemes kifeküdni a napra.

Sometimes You Just Need A Beach Day
kép forrása: Getty Images
/divat/szepseg/barnasag-es-taplalkozas-nyar/