Barion Pixel Arcmaszk kisokos, hogy jól dönthess a bőröd érdekében (x) – Coloré

Arcmaszk kisokos, hogy jól dönthess a bőröd érdekében (x)

2022. 11. 10.

Az arcápolási rutin részét kell(ene), hogy képezze egy jó minőségű arcmaszk, de nem mindegy milyet, mikor és milyen rendszerességgel használunk. Ezeknek jártunk utána.

Miért jók az arcmaszkok?

Az arcmaszkok textúrájuknál és összetevőiknél fogva olyan filmszerű réteget képeznek a bőrfelszínen, mely – attól függően, hogy mi a termék rendeltetése – hidratál vagy mélytisztító hatású, és/vagy megszabadít az elhalt hámsejtektől. Ezek a termékek tökéletesen alkalmasak arra, hogy egy adott hatóanyagot magasabb koncentrációban és viszonylag rövid idő alatt bejuttassanak a bőr mélyebb rétegeibe. Épp ezért, annak, aki komolyan veszi az arcápolási rutint, érdemes bizonyos időközönként beiktatnia frissítő arcmaszkok használatát.

A Vagheggi fitokozmetikai termékei között is megtalálhatóak a különféle bőrtípusnak megfelelő maszkok, melyekben a hatóanyagok optimális működésre serkentik a bőrt és a sejtek működését, különböző bőrprobléma szerint segítenek, ránctalanítanak vagy csökkentik a bőr zsírosságát, érzékenységét, és akár a sejtek szintjéig is behatolnak az arcbőrbe, hogy segítsék annak működését.

Vagheggi

Használatuk lépésről lépésre

Kezdésként alaposan tisztítsuk meg az arcunkat, távolítsuk el a szennyeződéseket, sminket, majd kézmeleg vízzel öblítsük le az arcbőrt. Használjunk tonikot , melyet kezünk segítségével vigyünk fel az arc, nyak és dekoltázs területére, finom ütögető mozdulatokkal dolgozzunk, míg felszívódik a bőrbe. Ezek után jöhet arcmaszk  felvitele (arról, hogy melyiket érdemes használnunk, ezután lesz szó), majd várjuk ki az ajánlott hatóidőt – általában 10-20 percet – és távolítsuk el, majd utána hidratáljuk a bőrt. Elég egy borsónyi krém az egész arcbőrünk kezelésére, és kész! A megfelelően kiválasztott maszk használata után bőrünk feszes (de nem feszítő érzésű), sima, puha, olajmentes és hidratált lesz.

Az arcmaszkok fő csoportjai

Krémmaszkok

A tégelyes vagy tubusos, az arcra mintegy krémként felkenhető termékeket, melyeket adott hatóidő után le kell mosni a bőrről, a krémmaszk kategóriába soroljuk. Ez a legelterjedtebb terméktípus, és sokféle hatásúval találkozhatunk már a piacon. Létezik revitalizáló, hidratáló, mélytisztító, bőrnyugtató hatású is. Ezeket a legkönnyebb felvinni, vékony rétegben az ujjainkkal vagy ecset segítségével finoman eloszlatva az arc területén.

Agyag- és szénmaszkok

Az agyag egyik különleges tulajdonsága, hogy nagyon jól felszívja a felesleges olajat, így a zsíros bőrűeknek kifejezetten ajánlott agyagot tartalmazó maszkokat használni. A szakértők szerint az agyagos pakolások jók arra is, hogy az arc egy-egy problémásabb területén alkalmazzuk őket, különösen, ha valami miatt pattanásossá, gyulladttá vált a bőrünk. Ugyanez érvényes a széntartalmú termékekre is, melyek még az eltömődött pórusokból is segítenek eltávolítani a szennyeződéseket. A fentihez hasonlóan ezek is tubusos vagy tégelyes formában kerülnek a polcokra.

Lapmaszkok/fátyolmaszkok

A híres koreai arcápolási rutin elengedhetetlen lépése a szérumokkal átitatott, egyszer használatos lapmaszk. Az is fontos természetesen, hogy milyen hatóanyagokat tartalmaz, de még lényegesebb az anyag, amelyen ezeket a hatóanyagokat felvisszük a bőrre. Ezek a maszkok legtöbbször pamutból készülnek, de vannak hidrogél és biocellulóz alapúak is.

Lehúzható maszkok

A vékony rétegben, mintegy gélként felvitt lehúzható maszkok széles választékát találjuk meg a drogériákban, gyógyszertárakban és a szépségápolási vállalatok honlapjain, ezek főként olajos, zsíros bőrre ajánlottak. Sokan szeretjük a megnyugtató érzést, ahogy a megszilárdult maszkot lehúzzuk az arcunkról, eltávolítva ezzel a felszíni szennyeződéseket. Azonban, a tévhittel ellentétben ezek nem alkalmasak a pórusok mélyének tisztítására, és ha túl sokáig maradnak az arcon, eltávolításkor a halvány, rövid szőrszálakat is kirántják magukkal, megerősítve azokat. Nem is beszélve arról, hogy a bőr felsőbb rétegét is károsíthatja túl gyakori használatuk, így bánjunk csínján a lehúzható termékekkel! Éppen ezért, ezeket ritkábban alkalmazzuk, és akkor is a professzionális, szakembereknek készült márkák közül válogassunk.

Éjszakai maszkok

Az éjszakai maszkokban kisebb koncentrációban találhatóak meg a hatóanyagok, hiszen nem lenne szerencsés és kényelmes, ha a 7-8 órán át az arcon nyugvó maszk nehéz; tömény lenne, megterhelné a bőrünket és összekennénk vele az ágyneműt. Egyes típusaik akár éjszakai krém helyett is használhatóak, az esti ápolási rutin utolsó lépéseként. A Vagheggi kozmetikumai közül az INTENSE termékcsalád éjszakai regeneráló és bőrmegújító maszkja ilyen, ami az éjszakai felszívódó maszkokhoz hasonlóan alvás közben segíti a bőr megújulását.

Vagheggi

Vannak, akik eddig idegenkedtek az arcmaszkok használatától. Nekik kiemelten fontos információ, hogy hogyan és milyen típusú arcmaszkkal érdemes elkezdeni a használatot.

Erről Papp Mónikát, a Vagheggi szakmai vezetőjét is megkérdeztük, aki az alábbit válaszolta: „Az arcpakolásokkal azonnali bőrszépítő hatást érsz el akár heti egyszeri használattal 15 perc alatt, mert a bőrtípusodnak megfelelő arcmaszk nagy mennyiségű és koncentrált hatóanyagokkal látja el a bőröd!”

További tippek az arcmaszkok használatához

Ne vigyük őket túlzásba!  

Aki gyakorlott a szépségápolásban, az tudja, hogy itt is érvényes „a kevesebb néha több” elve, vagyis sosem vezet jóra, ha elhalmozzuk a bőrünket mindenféle kencével. Így a normál és száraz bőrrel rendelkező emberek heti egyszer használjanak arcmaszkot, akinek zsíros bőre van, maximum háromszor alkalmazza egy hét leforgása alatt.

Figyeljünk az összetevőkre!

Kerüljük azokat a pakolásokat, amelyek mentolt és alkoholt tartalmaznak, mert túlságosan kiszárítják a bőrt. A száraz bőrrel rendelkezők a hialuronsavat keressék az összetevők között, akinek érett bőre van – ráncokat, hiperpigmentációt fedezett fel rajta – az a C-vitamin tartalmú maszkokat részesítse előnyben. Ha aknés, pattanásos bőrrel küzdünk, a szalicilsav fog segíteni, mert megnyugtatja az irritált területeket. Akinek pirosságra, gyulladásra hajlamos arcbőre van, a nikotinamid vagy niacinamid kifejezést keresse a csomagoláson, ami képes összehúzni a pórusokat. Végül pedig, a sötét karikák elleni legjobb szer a kojisav.

Gondolkozzunk el a „multi-masking”-on!

A legtöbb embernek – még ha nem is tud róla – vegyes típusú bőre van. A T-vonal jellemzően olajosabb, mint az arc többi része, ezért érdemes lehet többfajta pakolást használni a különböző területekre.

Vagheggi üzlet/bemutatóterem:

1134 Budapest, Dózsa György út 144-148.

www.vagheggi.hu

/divat/szepseg/arcmaszk-kisokos-hogy-jol-donthess-a-borod-erdekeben-x/