Barion Pixel Alapvető parfümtípusok: milyen illatod van? – Coloré

Alapvető parfümtípusok: milyen illatod van?

2023. 01. 06.

Az ókorban még azt hitték, hogy a nők testének természetes illata van, ami vonzza a férfiakat. De az idők változtak, és manapság az ember az ízlése és a hangulata szerint vásárolhat parfümtípust.

Az első lépés a kedvenc illatszered megtalálásához az, hogy megértsd a különböző illatcsaládokat, amelyeken minden kölni alapul. A fő típusok a virágos, a citrusfélék, a fás, a keleti, a gyümölcsös, a zöld, az óceáni és a fűszeres. A parfüm illatos olajok, aromavegyületek és fixálószerek keveréke, amely kellemes és nyugtató érzést teremt az ember számára.

Virágos parfümtípus

A virágos illatok fedik le a különféle parfümtípusok legnagyobb kategóriáját. Ezek a különböző édes illatú virágokból, mint például a rózsa, a jázmin, a narancsvirág, a gardénia és a szegfű merítenek ihletet. Romantikusak és édesek, nagyon nőies jellegűek, és klasszikus választás azok számára, akik igazi csajos hatású parfümre vágynak.

Citrusfélék

Az ilyen típusúakról azt mondják, hogy élénkek, és tökéletesek a pezsgő természetű emberek számára. A citrusos illatanyagok lime-ból, citromból, mandarinból és narancsból származnak. Frissítő érzést keltenek, és tökéletesek nappali használatra. Jól keverednek, és lágy illatot adnak.

Fás parfümtípus

A fás típusok titokzatosak és magával ragadók, különösen kedvelt az aftershave-ek között. Az faalapúak – mint a cédrusfa, a szantálfa, a vetiver és az ámbra – remek választás esti viseletre. Ezeket két részre osztják, mohás, földes, édes alaphangú és száraz fákra, amelyek gyakran füstösek, bőrösek.

Keleti típusok

A keleti illatok melegek, édesek és még egy kicsit fűszeresek is. Az ebbe a családba tartozó parfümök és aftershave-ek gazdagok és érzékiek, gyakran a kardamom, a fahéj és a vanília érdekes jegyeivel készülnek, a jázmin, az orchidea és a narancsvirág mellett.

Gyümölcsös

Ezek nagyon kellemesek és az édességük miatt népszerűek. Fűszeres és gyümölcsös jegyek keverednek bennük, amelyek ideálisak randevúzáshoz és romantikus találkozókhoz. Ide tartoznak az alma, a mangó, az őszibarack, a bogyós és más lédús gyümölcsök vagy esetleg ezeknek az esszenciája.

parfümtípus
Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Zöld parfümtípus

Köztudottan nagyon jó választások a nappali alkalmi eseményekhez, mivel a friss levelekre és a frissen nyírt fűre emlékeztetnek. A zöldek sportosak, és a legtöbb esetben inkább uniszex parfümök. 

Óceáni

Ezek a kölnik viszonylag újabb típusa, szintetikus aromákat tartalmaznak, amelyek a hegyi levegő, a tiszta ágynemű illatára emlékeztetnek. Jó választás állásinterjúkra és hivatalos eseményekre.

Fűszeres

Ez a parfümtípus olyan, mint a fahéj, a gyömbér, a kardamom, a szegfűszeg vagy a bors. Régimódi értelemben nagyon fényűzők. Tökéletesek hivatalos alkalmakra.

parfümtípus
Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Forrás: Stylecraze, Perfume Direct

Borítókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix