Barion Pixel Folyékony rúzs: 5 baki, amit mindenki elkövet, és amit tehetsz ellene – Coloré

Folyékony rúzs: 5 baki, amit mindenki elkövet, és amit tehetsz ellene

2022. 03. 12.

Egy gyönyörű, színes folyékony rúzs a legtöbb nő számára csábító, a felvitelével járó kellemetlenségek azonban sokakat elriaszt használatuktól. Apró trükkökkel könnyen megoldhatod a túl erős szín, a csúszkáló festékréteg, és az evés-ivás közben elmaszatolódó kontúrok problémáját.

Manapság rengetegféle és fajta rúzs közül válogathatunk a drogériák polcain, így folyékony rúzsokból is hatalmas a kínálat. Legnagyobb előnyük, hogy extra tartósak és gyorsan száradnak, viszont pontosan emiatt nagyon könnyű hibát véteni alkalmazásuk közben. Hogy veled ne történjen többé ilyesmi, összegyűjtöttük a legtipikusabb, a folyékony rúzs felvitelével összefüggő hibákat, illetve arra is van tippünk, hogy mit tehetsz helyettük.

5 hiba, amit mindenki elkövet a folyékony rúzzsal

#1 száraz ajkakra viszed fel

A matt színű folyékony rúzsok eleve szárazabbak, mint a fénylőek, amit ha a száraz, cserepes ajkakra kensz, akkor el lehet képzelni a végeredményt…ezért felvitel előtt mindig érdemes finoman átradírozni a szádat. Kend be vékonyan vazelinnel, majd egy tiszta fogkefével enyhén súrold át az alsó és a felső ajkakat is. Zsebkendővel töröld le a felesleges vazelint, és jöhet a folyékony rúzs.

#2 asszimetrikus kontúrt rajzolsz

A matt színű rúzsok sajnos túl gyorsan száradnak ahhoz, hogy utólag ki lehessen javítani a kontúrvonalat, ám ezt sokan nem veszik figyelembe, emiatt túl erős lesz a szín, és el is csúszkál. A trükk nagyon egyszerű: fogj egy, a rúzs színéhez passzoló ajakkontúr ceruzát, húzz egy vonalat pontosan az alsó és felső ajkad közepén, ezt követően rajzold át a szád kontúrvonalát. Ha ezután viszed fel a folyékony rúzst, akkor nem mész ki a vonalból, így hibák sem lesznek, amiket ki kellene javítanod. (Ha nem világos, hogy pontosan mit kell tenned, a fenti videóban a youtuber szemlélteti ezt.)

#3 Túl hamar összeszorítod az ajkaidat a folyékony rúzs felvitele után

A szájfényeknél és minden más ajakkencénél ez teljesen rendben van, a folyékony rúzs – különösen a sötétebb árnyalatok – azonban más lapra tartoznak, így ha felvitelük után szinte azonnal összeszorítod az ajkaidat, akkor a végeredmény egyenetlen, foltos lesz, és kezdheted elölről az egészet. (Már ha lesz hozzá türelmed.) Ezt úgy tudod elkerülni, ha nyitott szájjal rúzsozod külön a felső és az alsó ajkadat, így lesz idejük megszáradni, amíg a másikkal foglalkozol.

Világos Színű Folyékony Rúzs
A folyékony rúzs felvitele valójában egyszerűbb, mint amilyennek látszik (Fotó: Shutterstock/Puzzlepix)

#4 Vastagon viszed fel a kozmetikumot

Az ember azt gondolná, hogy ha több réteg folyékony rúzst ken az ajkaira, akkor a végeredmény is tartósabb lesz, de sajnos ez csupán hiú ábránd. Plusz, így még jobban szárítja a szádat. Ezt úgy tudod kiküszöbölni – illetve eltalálni a megfelelő rúzsmennyiséget -, hogy csak az ajkaid külső felére kensz belőle az aplikátorral, majd az ujjaddal finom mozdulatokkal eloszlatod a rúzst az ajkak belső részén. És ne aggódj, az a mennyiség, amit a szád külső felére kensz, bőven elég a teljes ajkad fedéséhez, ráadásul könnyű érzetet ad.

#5 Durván távolítod el a folyékony rúzst

Tény és való, a jó minőségű folyékony rúzs annyira tartós, hogy sminklemosóval sem egyszerű lemosni, viszont az sem megoldás, ha erősen dörzsölöd egy zsepivel az ajkakat, mert ez kiszárítja őket. Célszerűbb, ha vékony rétegben vazelint viszel fel a rúzsozott ajkakra, vársz tíz percet, és ezután szeded le egy zsebkendő segítségével. Kicsit olyan ez, mint amikor mosogatás előtt beáztatod a piszkos edényeket.

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix