Barion Pixel A hiányos vagy ritka szemöldökre megoldást jelent a beültetés – Coloré

A hiányos vagy ritka szemöldökre megoldást jelent a beültetés

2021. 12. 11.

Az ember szemöldök nélkül furcsa lenne: hozzátartozik megjelenésünkhöz, az arcunk meghatározó része.

A szemöldökünk adja meg arcunk keretét, a szemeinket kiemeli. Annak hiánya nevetségessé, vagy inkább idegenné teszi az arcot. Több okra vezethető vissza a szemöldök hiánya, ritkulása. Következménye lehet betegségnek, vagy a betegség kezelésének, de a korral járó ritkulás is okozhatja. A világosabb szőrzettel rendelkezők esetében is jelentkezhet, ám a túlzott és gyakori szőrtelenítés miatt is bekövetkezhet a visszafordíthatatlan állapot. Ugyancsak nem nő például egy, a szemöldök környékén keletkezett seb helyén.

Hihetetlen, hogy ez a néhány szőrszál milyen fontos szerepet játszik arcunk karakterében, a szemek kiemelésében. Ezért is törekszünk a tökéletes szemöldökre elérésére.

Tökéletesen szimmetrikus szemöldök
A tökéletesség érdekében / Kép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

A ritkuló vagy hiányzó szemöldök ceruzával való megrajzolása tűnik a legjobb, otthon is elvégezhető korrekciónak. A gond csak az, hogy általában nem azt az eredményt kapjuk, amire számítunk. A tetovált szemöldöktől pedig sokan irtóznak, cseppet sem természetes megjelenése miatt. A kozmetikus a dúsító hatást, pótlást festéssel is elérheti, de ez ugyancsak karakteres megoldás.  A hajszerű szálakat tartalmazó 3D-s szemöldökpótló gél is egy lehetőség, de az alkalmazásához szakember segítségére van szükség. Mi nyújthat tartós és természetesnek tűnő megoldást?

Szemöldök festése
Megoldás lehet a szemöldök festése, de nem végleges / Kép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

Szemöldök beültetés

A kopaszodó férfiak számára a haj visszanyerését segítő hajbeültetés jelent igazi segítséget, így nem csoda, ha a ritkuló szemöldök pótlása hasonlóan történik. A beavatkozás kisebb vágásokkal jár, így elvégzéséhez természetesen szakember szükséges.

A szemöldök transzplantációja azt jelenti, hogy helyi érzéstelenítést alkalmaznak az adott területen, ezután a szemöldökhöz hasonló adottságokkal rendelkező szőrszálakat gyűjtenek össze a hajas fejbőrről, tarkóról. Ezek válnak a jövőbeli szemöldök alapanyagává. A néhány órás műtét során vágásokat alkalmaznak mikrokörkésekkel. Nemcsak a pótlásra szoruló területen ejtenek vágásokat, hanem a hajas fejbőrön is. Az így keletkezett sebek azonban nagyon aprók és gyorsan gyógyulnak. A fejbőr esetében semmi nem látszik, mert a haj eltakarja. A szemöldök azonban beduzzadhat és apró varr jelentkezhet, de gyors és hegmentes gyógyulással jár és ritka az elfertőződés is. A szemöldök beültetését mindenképp úgy érdemes időzíteni, hogy legalább két napot pihenésre fordíthassunk. A teljes gyógyulás körülbelül egy hónapig tart. Ez idő alatt a szemöldök területére beültetett hajhagymák teljességgel beépülnek és az érintett terület regenerálódik.

Szemöldök beültetés
Szemöldök beültetése előtt és után / Kép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

Az egységes és tökéletes szemöldök nem fog azonnal megmutatkozni. A beültetett hajszálak ugyanis kihullhatnak, de helyette újak növekednek majd, ezért pánikra semmi ok.

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix