4+1 sminkbaki, ami mindenkit öregít

2021. 02. 12.

A smink bizony ápol és eltakar. Legalábbis, ha jó technikát és megfelelő árnyalatokat használunk.

pexels kaboompics com 6148
Borítókép forrása: Unspalsh

Nem hiába mondja sok sminkmester, hogy “a kevesebb néha több”, illetve, hogy egyes termékekkel csínján kell bánni, hiszen a makulátlan hatás helyett, gyakran az ellenkezőjét érhetjük el. Éppen ezért érdemes elkerülni a következő sminkbakikat, hogy ne csak fiatalabbnak, hanem üdébbnek és kipihentebbnek tűnjünk.

1. Kerüld a sötét színeket

Bár a füstös szemek csodásan tudnak mutatni egy-egy esti buliban, a hétköznapokon használjuk inkább a barackos árnyalatokat, amelyek meleg hatást keltenek. Ha még biztosabbra akarunk menni, akkor a barack és nude színekhez alkalmazzunk pasztell vagy arany nüanszokat, amelyek egy kis ragyogással töltik fel a tekintetet.

2. Rossz korrektor

Azok a fránya karikák egy idő után sajnos egész nap ott fognak éktelenkedni a szemünk alatt. Azonban egy jó korrektorral bármikor eltüntethetőek. Arra azonban mindenképp figyelni kell, hogy a bőrünkhöz passzoló színű és állagú korrektort válasszuk. Egyrészt, hogy ne legyenek világosabb panda szemeink, valamint, hogy a korrektor ne üljön meg az apró ráncokban.

3. Nem púderezzük a szemhéjunkat

Bármennyire is furcsa, de nemcsak az arcot érdemes fixálni egy kis púderrel, hanem a szemhéjat is. Ennek hiányában, ugyanis gyorsabban és könnyebben mosódik el a szemfesték és a tus.

4. Túl sok alapozó

Sokan elfelejtik, hogy az alapozó ugyan egységesebb és szebb bőrt eredményez, azonban a túl sok, vagy a bőrszínünktől nagyban eltérő árnyalattal maszkhatást érhetünk el. Fontos, hogy télen egy árnyalattal világosabb, míg nyáron egy árnyalattal sötétebb színeket használjunk, illetve ügyeljünk rá, hogy csak egy réteget vigyünk fel a természetesség megtartása érdekében.

5. Semmi hidratálás

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a sminkelés előtti hidratálás, ugyanis ha kihagyjuk könnyebben szárad ki és kezd hámlani a bőr, amely egyeletlen és pikkelyes bőrfelszínt eredményezhet.