Barion Pixel Valami régi, valami kék, valami új: 2021 top esküvői ruha trendjei – Coloré

Valami régi, valami kék, valami új: 2021 top esküvői ruha trendjei

2021. 06. 02.

Az ötmillió beoltott elérésével és a régóta áhított jó idő megérkeztével végre Magyarországon is beindulhat az esküvői szezon.

Noha a menyasszonyiruha-divat – ahogy a divat önmagában is – gyakran ismétli a korábbi megoldásokat, nem árt képbe kerülnünk az új trendekkel. 

A rövid modell

Ha nem szívesen takarnád el a karantén alatt tökéletesre edzett lábaid, vagy megtaláltad álmaid cipőjét, amit büszkén mutogatnál a násznépnek, ne is gondolkodj tovább: a rövid fazont neked találták ki! 

Nathan Dumlao Jumsvx Dj M Unsplash
Kép forrása: Unsplash.com

A kényelem mellett nem elhanyagolható szempont, hogy ezek a kreációk általában többször felvehetők, így a menyasszonyi ruhára költött pénz minden bizonnyal megtérül. Amennyiben pedig olyan szerencsés vagy, hogy tengerparti esküvőd lesz, mindenképp érdemes rövid ruhát választani, ezzel megkíméled magad attól, hogy a fél tengerpart a ruhádba ágyazódjon a ceremónia alatt. Cindy Crawfordot is hasonló elvek vezérelhették a menyasszonyi ruha kiválasztásakor – 1998-as, Paradicsom-szigeteki házasságkötésén egy John Galliano által tervezett, rövid csipkeruhában mondta ki a boldogító igent. 

Fodrok, fodrok, fodrok

Carrie Bradshaw Vera Wang kreációja óta tudjuk, hogy a fodrok felülmúlhatatlanok, ha esküvői ruháról van szó. Ez a megoldás gyakran úgy láttatja viselőjét, mintha az felhőkön lépdelne az oltár felé. Vékony testalkatú aráknak ideális: a fodrok habszerű volument adnak viselőjüknek. 

Pexels Alex Perelmuter 3649344
Kép forrása: Pexels.com

A csipke

A csipke a menyasszonyi ruhák örök és elmaradhatatlan kelléke. Cambridge hercegnéje, Kate Middleton 2011-es menyasszonyi ruhája nem véletlenül vált ikonikus darabbá; Sarah Burton tervező a klasszikus anyagot a modern V-nyakkal ötvözte, ezzel utalva a jövendőbeli királyné szerepére: a hagyományőrzés mellett egy modern monarchia létrehozására. Middleton elmondása szerint azért választotta az Alexander McQueen divatházat, (aminek a névadó 2010-es öngyilkossága után Burton a vezetője) mert bízott a tradicionális kivitelezésben, és a minőségi kézi munkában”.

“Virágok tavaszra? Milyen eredeti…”

…mondja Miranda Priestly Az ördög Pradát visel című ikonikus filmben. Alapvetően igaza van, a színes virágok az esküvői ruhákon viszonylag új megoldásnak számítanak. Amellett, hogy jelenlétükkel megtörik a fehér szín egyeduralmát, gyönyörű ékei lehetnek egy tavaszi menyasszony friss szettjének. 

Tollak

Igen, tollak! A 2021-es kreációkban gyakran kapnak helyet az egészen egyszerű ruhákat is feldobó fehér tollak. A kevesebb több” elve talán ennél a trendnél érvényesül a leginkább: annak érdekében, hogy ne nézzünk ki fancy tyúknak az esküvőn, érdemes átgondolni, mely testrészünket szeretnénk kihangsúlyozni a tolldíszekkel. 

Pexels Mentatdgt 936596
A kép forrása: pexels.com

A csónaknyak

Az angol királyi ház esküvői mindig számottevő érdeklődésre számíthatnak világszerte. Nem volt ez másképp Harry herceg és Meghan Markle amerikai színésznő 2018-as házasságkötésekor sem. A menyasszony ruháját a Givenchy divatház első női művészeti vezetője, Clare Waight Keller tervezte. A ruha merész csónaknyakú kivitelezése sokaknál kiverte a biztosítékot, ugyanakkor Meghan előszeretettel hordja ezt a fazont. Valószínűleg tisztában van azzal, hogy ez a szabás kiemeli testének előnyös részleteit, úgy, mint vékony nyakát, szimmetrikus kulcscsontjait. Anna Wintour, a brit Vogue szerkesztője szerint: “A választása tökéletes, szofisztikált, sikkes volt. A ruhát egy angol desinger tervezte, aki egy francia divatháznak dolgozik, ami tökéletes üzenet a világnak: ugyan máshonnan származom, mégis ide tartozom.” 

A nadrágkosztüm

Egyre többen mondanak búcsút a hétköznapi esküvői ruhának, ami új, izgalmas megoldásokat eredményez. Ennek egyik, 21. századi formája a nadrágkosztüm. Az általában magas derékkal ellátott, corporate-lookra emlékeztető nadrág szigorú jellegét általában feszülős toppal szokták megtörni. Ezzel együtt a menyasszony kivillanthatja kidolgozott hasizmait, ami egészen az első rántott hús szelet befalásáig, de maximum a torta felvágásáig tart. Az amerikai énekesnő Liza Minnelli is egy nadrágkosztümben, méghozzá egy kanárisárga kollekcióban ment hozzá Jack Haley Jr. producerhez 1974-ben. 

Mindezekkel együtt, végeredményben érdemes olyan ruhát választani, ami kényelmes, viselhető, és a saját alkatodra, nem a katalógusbeli lányokéra illik. Egy bizonyos: mindegy, melyik megoldást választod, a választottad számára egészen biztosan te leszel a valaha volt legszebb menyasszony a világon. 

Borítókép forrása: Pexels.com