Barion Pixel Te ismered a színtípusod? Ezért fontosak a színárnyalatok az öltözködésben: A Coloré színtanácsadója válaszol – Oldal 4 – Coloré

Te ismered a színtípusod? Ezért fontosak a színárnyalatok az öltözködésben: A Coloré színtanácsadója válaszol

2024. 03. 12.

Coloré: Milyen gyakori hibákat látsz azoknál az embereknél, akik saját maguk próbálják meghatározni a színtípusukat?

Orbán Betty: Ahogy korábban említettem, nem hiszek az online tanácsadásban és az interneten keringő tesztekben. Hacsak valaki nem nagyon egyértelmű tulajdonságokkal rendelkezik, nagyon nehéz ilyen módon meghatározni a színtípust. Ha valakinek mondjuk barna a haja és kék a szeme, majdnem bármelyik színtípusba beilleszthető. Ezért nem lehet így meghatározni az évszaktípust, mindenképp kellenek hozzá a színkendők. A színtanácsadók munkáját is ezek segítik, illetve az ügyfélnek is azok bizonyítják egy-egy szín hatását. Akik eljönnek hozzám, azoknak nem az a feladatuk, hogy fenntartások nélkül elhiggyék, amit mondok. A saját szemükkel látják, melyik színtől lesz sárgás a bőrük és melyiktől lesz rúzs nélkül is élénkebb színű a szájuk. A saját szemüknek hisznek.

Coloré: Hogyan lehet a színtípusok alapján kiválasztani az ideális sminket és hajszínt?

Orbán Betty: A hajnál és a sminknél is az elsődleges szempont, hogy a hideg vagy meleg színek állnak-e jobban nekünk. Nagyon leegyszerűsítve ha valaki hideg típus, nem fog neki jól állni egy meleg méz-szőke haj és a narancsos piros rúzs, barackos pirosítóval. Vagy egy meleg típusnak a hideg platina szőke haj és lilás árnyalatú rúzs. 

Én azt szoktam mondani, hogy a természet nem hibázik. Ha valaki bizonytalan a hajszínét illetően, akkor térjen vissza az eredeti hajszínére.

Olyannyira nem hibázik a természet, hogy például, akik nagyon korán és akár teljesen megőszülnek, azoknak jól is áll a teljesen ősz haj. Vagy vannak, akiknek sötét a haja és lassabban őszülnek, egy idő után fekete-fehér lesz a hajuk…igen ők a tél típusok, akiknek a kontrasztosságuk miatt ez is jól áll.