Barion Pixel Te ismered a színtípusod? Ezért fontosak a színárnyalatok az öltözködésben: A Coloré színtanácsadója válaszol – Coloré

Te ismered a színtípusod? Ezért fontosak a színárnyalatok az öltözködésben: A Coloré színtanácsadója válaszol

2024. 03. 12.

Egy színtanácsadó olyan szakember, aki segít az embereknek megtalálni azokat a színeket, amelyek a legjobban kiemelik a külső és belső személyiségjegyeit. A színtanácsadók segíthetnek kiválasztani azokat a színeket, amelyek a legjobban kihozzák az illető bőrének tónusát, a hajszínét, hiszen ha valaki a megfelelő színeket viseli, akkor jobban mutat a fotókon és vonzóbbnak érezheti magát a hétköznapokban. Orbán Betty szín-, haj– és stílus tanácsadóval beszélgettünk arról, miért fontos az, hogy tisztában legyünk azzal, melyek azok a színek, amiktől ragyogóvá válik a megjelenésünk.

Coloré: Hogyan hatnak a színek az emberek hangulatára és viselkedésére, és hogyan lehet ezeket az ismereteket hasznosítani a mindennapi életben?  

Orbán Betty: A színek hatással vannak az emberek hangulatára és viselkedésére. Számos kutatás és kísérlet folyt már ebben a témában. Ezeknek az eredményei azt mutatják, hogy az egyes színek egyértelmű és ismétlődő hangulati és érzelmi mintákat váltanak ki. Például a narancssárgáról a boldogság, vidámság jut eszünkbe, a zöld színről a nyugalom, míg a feketéről a rejtély és elegancia. A színtanácsadás nem ezen alapszik, de természetesen ezen szempontokat is figyelembe vehetjük, ha egy konkrét alkalomra vagy helyzethez keresünk ruhát. Például az üzleti életben vagy fontos megbeszélésre, állásinterjúra jó választás lehet a kék szín, mert az megbízhatóságot sugall. Kimutatták, hogy a megkötésre váró üzletek 15%-kal sikeresebben záródnak, ha a kék szín szerepel valamilyen formában benne. Ellenben a piros szín nem ajánlott, főleg hölgyeknek, hiszen még inkább felhívja a figyelmet a nőiességre, így félő, nem vennék komolyan egy-egy megbeszélésen. Férfiak esetén agressziót szimbolizálhat.

Dsc02660
fotó: Orbán Betty

Coloré: Mi motivált téged arra, hogy színtanácsadóként dolgozz, és miért érzed fontosnak ezt a területet?

Orbán Betty: Több mint 10 éve dolgozom stylistként. Ez a szakma nagyon sokoldalú és szerencsés vagyok, hogy szinte az összes területén kipróbálhattam magam. Egyedül a színház és a kifutók világa maradt ki, de ez a két terület messzebb is áll tőlem. A filmek, fotózások, televíziós műsorok mindig is jobban érdekeltek. És természetesen a személyes tanácsadások. A pályámat ezzel kezdtem, és most jó pár médiában eltöltött év után visszatértem erre a területre. Annak ellenére, hogy itt nem szerepel a nevem stáblistán, vagy nem jön szembe az utcán a munkám egy-egy plakáton, mégis azt érzem, hogy itt maradandóbbat tudok “alkotni”.  Akik eljönnek hozzám tanácsadásra, azok egy életre szóló megoldó kulcsot kapnak a megjelenésükhöz. Minden nap amikor a számukra legjobb színű és fazonú ruhában lépnek az utcára, több dicséretet kapnak és jobban érzik magukat a bőrükben, magabiztosabbak és ezáltal boldogabbak. Nagyon sok pozitív visszajelzést kapok a tanácsadások után, amiért hálás vagyok. Végtelenül jól esnek és ezekből én is tudok töltekezni. 

Lbd Paros
fotó: Orbán Betty