Barion Pixel Ruhadarabok, melyek Grace Kelly stílusát idézik – Coloré

Ruhadarabok, melyek Grace Kelly stílusát idézik

2021. 02. 03.

Az Oscar-díjas amerikai színésznő tragikusan rövid élete tündérmesébe illett, hiszen hollywoodi karrierje után Grace Kelly Monaco hercegnéje lett.

grace kelly2
Forrás: YouTube

Az 1929-ben, Gracia Patricia Kelly néven született Grace huszonhat éves korában már Oscar-díjas, egy évvel később pedig monacói hercegné, a trónörökös III. Rainier felesége volt. Ahogyan például Audrey Hepburn, akiről itt írtunk, Grace is rengeteg nőt megihletett öltözködésével, és ihlet a mai napig. Stílusa Hollywood fénykorának stílusát idézi, néhány ruhadarabbal és tipp segítségével pedig mi is belecsempészhetjük Grace eleganciáját viseleteinkbe.

Fehér egyberészes fürdőruha

Grace Kelly
Forrás: YouTube

Nem mindenki hordhatja, de aki bevállalja, annak barnaságát még jobban kiemeli a fürdőruha fehér színe. Ugyan a bikinik korát éljük, de egy-egy retro hatású egyrészes darabbal kitűnhetünk a tömegből. Ilyet viselt utolsó filmjében is, a Gazdagok és szerelmesekben.

A-vonalú szoknyák

V alakú szoknya Grace Kelly filmjében
Forrás: YouTube

Grace-t (és a kor sztárjait) szinte sosem láthattuk miniszoknyában, inkább midi vagy bokáig érő ruhákat hordtak. A színésznő ezek közül is előszeretettel viselte az A-vonalú darabokat, melyek kiemelték karcsú derekát. Ilyet hordott a fenti képen látható Hátsó ablak c. Hitchcock – filmben is.

Szív alakú dekoltázs, csónaknyakú vagy váll nélküli felsők

Grace Kelly szív alakú dekoltázzsal
Forrás: YouTube

Filmjeiben gyakran láthattuk Grace-t vállát szabadon hagyó, vagy épp csónaknyakú felsőkben, csak úgy, mint szívdekoltázsos ruhákban. Eleganciáját és alakját hangsúlyozta ezekkel, később hasonlóakat hordott hercegnéként is Monacóban. Ezen a fotón az 1954-es Gyilkosság telefonhívásra c. film egyik jelenetét láthatjuk.

Gyöngysor

Grace Kelly gyöngysorral
Forrás: YouTube

A kevesebb néha több elvét alkalmazta stílusában Grace, akit ritkán láthattunk túldíszített öltözékekben vagy rikító mintákban. Jobban kedvelte a pasztellszíneket, és kiegészítői terén is az egyszerűségre törekedett. Arany fülbevalói mellett sokszor láthattuk gyöngysort viselni, mellyel a legátlagosabb felsőrészt (már ha volt ilyenje egyáltalán) is feldobta. Fent a Toko-ri hídjai c. alkotásban is ilyennel láthatjuk.