Barion Pixel Mit vegyél fel az igazolványképhez? – Coloré

Mit vegyél fel az igazolványképhez?

2023. 02. 10.

Igazolványképet kell csináltatnod? Mutatjuk, hogyan lehet olyan, amire szívesen nézel rá a következő tíz évben.

Bárhogyan is nézel ki a valóságban, szinte biztos, hogy az igazolványképedről egy bűnőzőre emlékeztető alak néz rád vissza. Nem igazán hallottam még olyat, hogy valaki bármelyik igazolványához készült fotóval elégedett lett volna. Valószínűleg ez egy lehetetlen küldetés, de azért igyekszünk segíteni, hogy a legtöbbet tud kihozni ebből a szituációból, és ne gyűlölj minden pillanatot, amikor rá kell nézned ezekre a fotókra.

Válassz sötét ruhákat

Az igazolványkép háttere általában fehér vagy világosszürke, ezért viselj sötétebb színű felsőt, hogy kontrasztot adjon. Az olyan árnyalatok, mint a fekete, a sötétkék és a barna a legjobb választások, hogy ne olvadj be a háttérbe.

igazolványkép
Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Kerüld a vadabb mintákat

Nem ez a megfelelő alkalom arra, hogy merész divatnyilatkozatot tegyél és az önkifejezésre helyezd a hangsúlyt. Bár az inged nagy részét levágják, még egy kisebb feltűnő minta is zavaró lehet. Ne feledd azt sem, hogy ez a fotó jó pár évig kísérteni fog, így amit most hihetetlenül elegánsnak tartasz, néhány év múlva már lehet, hogy nagyon utálni fogsz.

Ékszer egy igazolványképhez?

Viselhetsz ékszert az igazolványképeden, de itt is azt javasoljuk, hogy maradj a klasszikus daraboknál. Valamint figyelj arra, hogy középen legyen a medál a nyakláncodon.

Alul mindegy hogyan öltözködsz

Javasoljuk, hogy viselj egy egyszerű pulóvert vagy blúzt. Ugyanakkor az igazolványképeden csak a tested felső része fog látszani, ezért nyugodtan felveheted azt alulról, amit csak szeretnél és, ami kényelmes.

Figyelj a nyakkivágásra

A szexi, mélyen dekoltált felsőidet inkább vedd fel más alkalmakra, nem szeretnéd az igazolványodon sokáig viszontlátni. Amikor majd átadod valakinek ellenőrzésre, mindig azon fogsz gondolkodni, hogy vajon mint gondol a kihívó képedről.

A váll nélküli vagy csónaknyakú felsőrészektől is tartózkodj. Az igazolványképeket általában válltól felfelé vágják meg, így ezek viselése azt a látszatot keltheti, mintha nem is lenne rajtad semmi. Ha nem vagy biztos benne, hogy a blúzod jól fog-e kinézni, készíts előzetesen egy közeli gyakorlófotót, és vágd ki 1:1 arányú négyzetre. Így nagyjából látni fogod, hogyan fog kinézni a végeredmény.

igazolványkép
Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Forrás: Byrdie, Passport-photo

Borítókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix