Barion Pixel Lady Gaga bőrdzsekije bármelyikünknek feladná a leckét – Coloré

Lady Gaga bőrdzsekije bármelyikünknek feladná a leckét

2024. 04. 01.

Kétségtelen, hogy Lady Gaga az elmúlt években óriási változáson ment keresztül: a szemünk előtt vált önmagában és képességeiben kételkedő, szorongó tehetségből az egyik legsikeresebb énekes-színésznővé. Gagát persze nemcsak a hangja, hanem stílusa miatt is imádjuk: a legutóbb viselt bőrdzsekije pedig méltán feladja a (stílus)leckét azoknak, akik még mindig nem értették meg a popdíva kinyilatkoztatásainak jelentőségét a divatiparban.

Ugyan Lady Gaga hangjához és színészi tehetséghez kétség sem fér, ruhaválasztásai olykor még mindig kiverik a biztosítékot. Nem úgy az az összeállítás, amelyben nemrég kapták lencsevégre, s amelyből egyértelműen kiderül: Gagának mostanra olyannyira kifinomult lett a stílusa, hogy abból jócskán tanulhatunk mi, földi halandók is. 

Lady Gaga, a stílusikon

A nagy popdívák szokásához hasonlóan Lady Gaga is hamar elsajátította azt a képességet, hogy néhány évente újra alkossa önmagát. (Tesszük hozzá, részben valószínűleg azért, hogy reklámozza épp piacra dobott albumát, hiszen rendre olyan külsővel jelenik meg, ami rezonál megjelenő számaival.) Elképesztő karrierje során (többek között Oscar- és Grammy díjjal is büszkélkedhet) Gaga már számos megjelenést öltött: kezdve például egy diszkógömbre emlékeztető melltartóval és fekete bugyival a 2007-es Lollapalozzán, egészen a méltán elhíresült húscafatokig a 2010-es MTV VMA-n. 

Jelenleg úgy fest, a popdíva visszakanyarodik a gyökereihez, már ami az öltözködésének stílusjegyeket illeti. Gagát legutóbb a Saturday Night Live-ot követően kapták lencsevégre az alábbi bőr felszerelésben, amely nyomokban tartalmazta korábbi megjelenéseinek jellegzetes darabjait és hangulatát. 

Lady Gaga, bőrdzseki, Lady Gaga bőrdzseki
Kép forrása: Gotham/Getty Images

Gaga ezúttal egy bőrgombokkal ellátott, kristály-rojtos szegélyű bőrdzsekiben lépett a kamerák kereszttüzébe kedvenc, mondhatni félelmetesen magassarkú csizmájával kiegészítve. (A gótikus megjelenés kísértetiesen hasonlít a The Fame megjelenésekor viselt darabjaira, míg a kristályos rojtok a Joanne-rodeó stílusát elevenítik fel.) A platformos magassarkú egyértelműen a The Fame Monster című, 2008-ban debütáló album flashbackje: pályája kezdetén Gaga rendkívül vonzódott az ilyesfajta lábbelikhez. (Egyébként gyakran hordta Alexander McQueen égimeszelőként is emlegetett Armadillo sarkait.) 

Smink és szépség

Ugyan az outfit összességében egy elismerő bólintásként is értelmezhető Gaga korábbi korszakai felé, mégsem mondhatnánk, hogy unalmas lenne, sőt: látványos outfitjét visszafogott hajjal és izgalmas sminkkel kombinálta. Míg a haját egyszerű kontyba fogta, addig a sminknél kicsit messzebb merészkedett: a padlizsánra emlékezetető ajakszín mindannyiunknak, de főképp a sötét ősz színtípusba sorolható hölgyeknek válhat be késő ősszel. 

Gaga valószínűleg nem véletlenül döntött az izgalmas smink mellett: az ominózus, bőrdzsekis pillanatot megelőző napokban (amikor a lesifotósok lencsevégre kapták, amint épp a Rolling Stones bulijából igyekezett haza) Gaga arca furcsán puffadnak tűnt.

A rajongók persze nem kímélték az énekesnőt: egyesek például összekeverték Miley Cyrusszal, míg mások azt feltételezték, a popdíva épp a műtőasztalról ugrott le a zenekar kedvéért.

Munka és szerelem

Gagát azonban korántsem érdeklik a pletykák, inkább a munkára és szerelmére koncentrál. A sztár 2020-ban vállalta fel kapcsolatát a vállalkozó Michael Polansky-val, akivel azóta is egy párt alkotnak. (Polansky többek között Joe Biden és Kamala Harris beiktatási ünnepségére is elkísérte az énekesnőt, aki többször is azt nyilatkozta, nem szívesen válik külön hosszú időre szerelmétől.)

Polansky többek között akkor is az énekesnő mellett állt, amikor annak nemrég ellopták a kutyáit és az elrablók csak váltságdíj fejében voltak hajlandók visszaszolgáltatni őket a jogos tulajdonosuknak. (Az eset óriási médiafelhajtással járt, hiszen az egyik rabló a dulakodás hevében lelőtte Gaga kutyasétáltatóját, Ryan Fishert. A kutyákat végül egy Jennifer McBride nevű nő szolgáltatta vissza Gagának, de azóta sem tudni pontosan, hogyan is kerültek hozzá az állatok.)

Ugyan a Gagához és Polansky-hoz közelálló források szerint a pár kapcsolata az elmúlt időszakban mellékvágányra futott (Gaga készenállt volna arra, hogy családot alapítsanak, ám Polansky megvétózta terveit) beszédes lehet, hogy Gaga hektikus időbeosztásához képest újabban ismét sok időt töltenek együtt. 

Gaga ugyanis 37 évesen keresettebb, mint valaha: nyár óta a The Chromatica Ball Tour koncert filmjén dolgozik, valamint várhatóan 2024 októberében jelenik meg a mozikban a Joker: Folie á Deux című alkotás, amelyben – immár nem titok –, ő alakítja Joker (Joaquin Phoenix) szerelmét, Harley Quinnt. 

Források: Vogue.comHarpersBazaar.comELLE.com
Borítókép forrása: NBC/Getty Images