Barion Pixel Érvek a tanga mellett és helyett – Coloré

Érvek a tanga mellett és helyett

2021. 11. 01.

A fehérnemű létjogosultsága nem kérdéses, az viszont igen, hogy milyen fajta kerül felvételre.

A férfiak számára tetszetős darab a tanga, amely kétségtelenül régóta jelen van a női fehérneműk között és népszerűsége töretlen. Jogunk van eldönteni, hogy mit húzunk magunkra, de érdemes odafigyelni néhány dologra. Te tangás vagy? Kíváncsi vagy, hogy kinek vagy minek köszönhető, hogy ilyen aprócska ruhadarabot egyáltalán kitaláltak? Hiszen valljuk be, takaró funkciója mondhatni egyáltalán nem érvényesül.

Bugyik
Shutterstock/Puzzlepix

Ősi viselet

Hasonló esztétikai és funkcionális darab volt az ágyékkötő és egyben a tanga ősének is tekinthető, amelyet már időszámításunk előtti időkben is viseltek az ókori görögök, egyiptomiak és japánok is. Egyes esetekben erényövként is működhetett. Kinézetükben eltértek a ma is kedvelt vékonyka, aprócska fehérneműtől.

Arról se feledkezzünk meg, hogy a különböző korszakokban más szépségideálok és divatok hódítottak, így volt idő, amikor a tanga viselése elképzelhetetlen lett volna. Már csak azért is, mert a térdig érő, majdcsak rövidnadrágot megtestesítő alsónemű volt az elfogadott és általános.

Úgy tűnik, hogy a maihoz leginkább hasonlító bugyi első példánya a New York-i világkiállításon szerepelt 1939-ben. Ezt látva a pucér táncosnők ledér testére is bugyit akart húzatni a város polgármestere, Fiorello La Guardia. Kompromisszumos megoldásként született meg a tanga, amely volt is meg nem is, takart is meg nem is. Habár már ekkor megjelent egyes körökben az aprócska bugyi, az nem volt kedvelt darab. Miután megjelentek a strandokon a bikinibe öltözött hölgyek, már nem számított, ha a popsiból is több látszik, így a tangás fürdőruhák is egyre inkább elterjedtek. Igazán 1981-től kezdett a köztudatba és a piacra is bekerülni az icipici fehérnemű, amely megkezdte hódítását és ez máig tapasztalható.

Mellette

Nem kétséges, hogy sokkal többet mutat a női hátsóból, mint más alsóneműk. Ennek köszönhetően kiemeli a popsi formáját és nem mellesleg bármilyen ruhába bújtatja testét egy nő, a fehérnemű nem vagy alig látszik. A szexi viselet persze vágykeltő és fokozó funkciót is képviselhet.

Tanga
Kép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

Ellene

Egy vékony pánt a lábak között egész nap? Olvasva sem a kényelemről szól, de a gyakorlatban sem mondhatni annak. Ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne hozzászokni és ne kedvelnék sokan. Ugyanakkor megannyi hátránya is lehet, amely az egészségre nézve sem kedvező. Aki odalent fertőzésekre hajlamos, de ragaszkodik a tangához, az gondoljon csak abba bele, hogy a vékony kis bugyi anyaga oda és vissza fertőzhet a hüvely és végbélnyílása közti kicsike távolság miatt. Mozgás közben ugyanis a tanga anyaga elmozdul és a legnagyobb higiénia mellett is női gondok jelentkezhetnek. Fokozott testmozgás, sportolás során pontosan emiatt nem javasolt tangabugyit hordani. Mégsem kell mindenkinek és teljesen lemondani erről a viseletről, de egész napra senki számára sem ajánlott.

Amikor az immunrendszer legyengül, akkor a fertőzések kivédése kevésbé működik jól. Az amúgy is leharcolt és kórokozókkal küzdő szervezetet pedig nem kellene tovább ostromolni további nehézségekkel. Márpedig a tanga ezt segíti. Arról nem is beszélve, hogy a más fertőzés állapota tovább rontható.

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix