Barion Pixel A Barbie a divatiparra is óriási hatással van – elkapkodják a „Barbie-papucsot” – Coloré

A Barbie a divatiparra is óriási hatással van – elkapkodják a „Barbie-papucsot”

2023. 08. 07.

Szárnyal a Birkenstock márka, miután az Arizona nevű darabjuk szerepelt a Barbie-filmben. Most mindenki ilyen lábbelit akar.

Óriási sikerrel fut a Barbie a mozikban. Messze maga mögött hagyta bevételek szintjén az Oppenheimert, ami az idei nyár másik filmes nagy dobása. A Barbie mindössze 17 nap alatt átlépte az 1 milliárd dolláros összbevételt a világon. Bár már alábbhagyott a lendülete, de még így is sikerült az elmúlt hétvégén megtartani az első helyet az Egyesült Államokban.

Greta Gerwig rendezőnő történelmet írt, ilyen magas bevételt még nem sikerült nő által rendezett filmnek produkálni. Állítólag nők szakítanak a barátjukkal, ha nem „érzik” a filmet. Azonban ez a láz nem csak a filmről szól, hanem a divatról is, és egy bizonyos cipőről, amely a filmben is szerepelt, és nagy népszerűségnek örvend.

Barbie
Margot Robbie / Kép forrása: Michael Buckner / Contributor/ Variety / Getty Images

A filmnek köszönhetően a rózsaszín-világ a divatban is fő témává vált – ideértve egy különleges, a mozi által híressé vált cipőt is, amely a Birkenstock márkától származik. Nemcsak egyszer, hanem kétszer is feltűnik ez a kultikus cipő, és ennek hatására a kereslet is rohamosan emelkedett – 340 százalékkal nőtt a kíváncsi vásárlók száma.

Elkapkodták a „Barbie-papucsot”

Természetesen a Birkenstock márka már eddig is létezett, és igazán kedvelt is volt, olyan hírességek választották, mint Kendall Jenner, Kaia Gerber és Gigi Hadid. Az Arizona nevű modelljük, amit Margot Robbie-nak mutatnak az egyik jelenetben, különösen felkapott lett az utóbbi időben.

A jelenetben Furcsa Barbie (Kate McKinnon) két lehetőséget kínál Barbie-nak (Robbie). Választhatja a Barbieland tökéletes világát, amelyet egy pár csillogó, magas sarkú rózsaszín cipő képvisel, vagy választhatja Birkenstock papucsát, amely a való világot képviseli, hogy orvosolja az egzisztenciális válságát. 

Megtudhatod az igazságot az univerzumról

– mondja Kate McKinnon karaktere.

Barbie
Kép forrása: Warner Bros. / Barbie / YouTube (screenshot)

A film egy másik jelenetében Margot Robbie egy fehér felsővel, kék farmerral és barna blézerrel kombinálta az Arizona papucsot, amikor először ment nőgyógyászhoz.

Az eredeti, rózsaszínű Arizona ezüst hardverrel természetesen már elfogyott (ahogy az várható is volt). De azért nem kell kétségbe esni, mert rengeteg hasonló papucs található a Birkenstock kínálatában. A dolog érdekessége, hogy a márka nem dolgozott együtt a a Mattellel egy hivatalos kollekción.

Forrás: Foot Wear News, The Independent

Borítókép forrása: Anadolu Agency / Contributor / Anadolu Agency / Getty Images