Barion Pixel Angelina Jolie vintage Chanel blézere mindannyiunk gardróbjának kulcsdarabja lehet – Coloré

Angelina Jolie vintage Chanel blézere mindannyiunk gardróbjának kulcsdarabja lehet

2023. 08. 07.

Az Angelina Jolie-t övező misztikumot nem kell bemutatni: a kék szemmel és gyönyörű ajkakkal megáldott színésznő évtizedek óta a férfiak vágyainak tárgya. A nőket sem hagyja hidegen Jolie kinézete, hiszen stílusát mindannyian irigységgel vegyes imádattal figyeljük, különösképp akkor, ha újra és újra felvett darabjaival azt tanítja nekünk: a fenntarthatóság igenis menő.

„Quiet luxury”, azaz csendes luxus. Legtöbbször így fémjelzik a divatlapok Angelina Jolie stílusát, amely klasszikus ugyan, de korántsem unalmas, s a legkevésbé hivalkodó. Ugyan a színésznő neve az utóbbi időben leginkább a Brad Pittől való szakítása, majd válása kapcsán kerül elő a sajtóban, Angelinától a mai napig van mit tanulni. Már ami az öltözködést illeti. 

Ennek ékes tanúbizonysága az a vintage Chanel blézer, amelyet a színésznő áprilisban egy, a Fehér Házban tartott rendezvényen viselt. (Az eseményen fiával, Maddoxszal az oldalán vett részt.) Jolie bézs blézere azóta önálló életre kelt: a szakértők „minden gardrób kötelező elemének” kiáltották ki. Nem ok nélkül. 

Angelina Jolie és a vintage Chanel: páratlan páros

Noha Angelina Jolie-t nem gyakran látjuk az utóbbi időben (nem csoda, hiszen a válás miatt az ő és volt férje rezuméja is alaposan megtépázódott), amikor a kamerák kereszttüzébe ér, mindigy igyekszik legjobb formáját nyújtani. 

Nem volt ez másképp a Fehér Ház áprilisi rendezvényén sem, amelyet a dél-koreai elnök, Yoon Suk Yeol tiszteletére rendeztek. Jolie ezalkalommal a monokróm megjelenés mellett tette le a voksát: szellős elefántcsont színű, derékban szűkített ruhájában látomásként hatott a meghívottak között. A színésznő mozgását tökéletesen leképezte a ruha szoknyarésze, amely minden lépésnél elegánsan libbent meg Jolie mögött, V-kivágású nyakrésze pedig látni engedte kecses nyakát és mellkasát. 

Angelina Jolie, Chanel blézer
Kép forrása: Anna Moneymaker/Getty Images

Ezt a ruházatot egészítette ki Jolie a bézs Chanel zakóval, valamint egy arany színű magassarkúval, színben megegyező clutch retiküllel, és egy arany színű gyöngy nyaklánccal, amelyet a hozzáillő, szintúgy gyöngyből készült csepp fülbevalók tettek teljessé. A színésznő füstös szemet és merész, vörös rúzst választott az outfitjéhez, amelyet laza hullámokba rendezett frizurával tompított. 

Legidősebb gyermeke, Maddox Jolie-Pitt is kitett magáért: a férfivá cseperedett Maddox fekete öltöny-nyakkendő kombinációban, hozzá illő fehér ingben kísérte édesanyját az eseményre. 

Jolie és a fenntarthatóság

Visszakanyarodva a Chanel zakóhoz: a ruhadarab sokoldalúságát bizonyítja, hogy Angelinát július végén ismét ebben a darabban szúrták ki, amikor az utcákat járta Olaszország szívében, Rómában. A színésznő ezúttal egy fehér, nyári maxiruha kiegészítőjeként terítette a vállára a zakót, amelyet egy fekete Yves Saint Laurent clutch táskával és egy pár nagy lencséjű, szintúgy fekete szemüveggel egészített ki. 

Angelina Jolie, Chanel blézer
Jolie júliusi, római látogatásán is az említett vintage Chanel blézert viselteKép forrása: MEGA/Getty Images

Jolie ismétlődő zakóhasználata jól példázza a fenntartható ruhatár fontosságát, amelyről a színésznő egy, a Vogue-nak adott 2021-es interjúban beszélt. Eszerint a színésznő minőségi ruhadarabokba fekteti pénzét, majd „halálra hordja őket”, magyarul ritkán vesz új holmit, ha mégis, akkor arra nem sajnálja elkölteni a pénzt. „Csizma, kabát, pénztárca. Ezeket nem gyakran cserélem. És ez csak egy, a sok dilim közül” – mesélte két évvel ezelőtt. 

Ugyan a ruhái kapcsán törekszik a fenntarthatóságra, a színésznő a Brad Pittel való közös javakat szívesen értékesíti. Ugyan a sztárpár útjai 2016-ban már hivatalosan is különváltak, az utóbbi időben egy franciaországi szőlőbirtok sorsa felett csaptak össze újra a köztük lévő indulatok. Jolie ugyanis 2021-ben, férje tudta nélkül eladta a szőlőbirtok rá eső tulajdonrészét, holott annak elővásárlási joga Pittet illette volna. 

Miután Pitt tudomásul vette, hogy ezúttal egy orosz oligarchával, bizonyos Jurij Sheflerrel kell osztoznia a birtok jogain, Jolie újra olajat öntött a tűzre: egy nemrég benyújtott jogi kereset dokumentumaiban ugyanis „dilettánsnak és alkalmatlannak” nevezi volt férjét, aki csak előadja, hogy mennyire szívén viseli a francia szőlőbirtok sorsát, holott csak kimegy megnézni, ahogy a szőlészek elvégzik a munkát.

A most benyújtott dokumentumok szerint a színész ügyvédjei korábban rosszul fogalmazták meg a birtok tulajdonjoga körül zajló csatározások során, miért is érzi magáénak Pitt a szőlőt (a színész azt állította, hogy kitanulta a szőlészet-borászat oroszlánrészét, s kiveszi a részét a szőlőbeli munkálatokból), így az az igazságtartalma miatt megtámadható. 

Források: Vogue.comHarpersBazaar.com
Borítókép forrása: Anna Moneymaker/Getty Images