Barion Pixel A 3 legtutibb divattipp, amelyet Amal Clooney-tól tanultunk – Coloré

A 3 legtutibb divattipp, amelyet Amal Clooney-tól tanultunk

2024. 05. 07.

A mindig elegáns és gyönyörű ügyvédnő, Amal Clooney a munkába menet is úgy néz ki, hogy azzal akár a vörös szőnyegre is léphetne.

Amal Clooney újra és újra definiálja a munkaruházat fogalmát. Míg a munkahelyi dresscode az elmúlt években sokat változott, és a hagyományos öltönyöket illetve strukturált darabokat felváltották a laza vagy sportos megoldások, még mindig van néhány kimondatlan elvárás, hogy amikor belépünk a irodába, a cég hangulatának megfelelően kell kinézni. Egyesek számára ez azt jelentheti, hogy a sportolás teljesen elfogadható. George Clooney felesége azonban tudja, hogy kell az alap dolgokat megfűszerezni és nagyon kreatív ötleteket, megoldásokat tanulhatunk el tőle.

Allie McKenna személyi stylist szerint Mrs. Clooney stílusa időtlen, klasszikus és könnyed, nem fél a színektől, és nem fél játszani a sziluettekkel. Így ő minden formális ruházatban gondolkodónak őt javasolja inspirációnak.

Találjuk meg a kreativitást a konzervatívban!

A tiszta vonalak az ügyvédi stílus alappillérei. Amal hajlamos az egymáshoz illő darabokat előnyben részesíteni, figyel a részletekre és mind a nyaka, mind a dekoltázsa konzervatív marad. De attól, hogy Clooney hagyományosan „professzionálisan” öltözködik, még nem jelenti azt, hogy ruhái nem szórakoztatóak, vidámak vagy nem ismeri el a trendeket. Az egyik módja annak, hogy Amal egy érzékiséget is csempésszen az egyébként visszafogott irodai megjelenéshez, hogy merészebb színt, ékszert és/vagy négyszögletes orr- vagy tömbsarkú cipőt vesz az outfithez.

Amal Clooney
Forrás: Mike Marsland/Getty Images

Fektessünk be egy praktikus, de sokoldalú fekete nadrágba!

Valami, ami alappillér és sosem megy ki a divatból – a fekete nadrág. A modern üzletasszonyok feketéje lehet az alapgombos helyett masnis megkötésű, selyem anyagú vagy épp az övtartóba fűzzünk egy hivalkodó színű, színes selyemsálat.

Amal Clooney
Forrás: Robert Kamau/Getty Images

Találjuk fel újra az Old-School ceruzaszoknyát!

Ha kevésbé nadrágos ember valaki, és a ruhákat, szoknyákat részesíti előnyben, McKenna a ceruzaszoknya stílust javasolja. Az alsót különféle felsőkkel viseli Amal is, amelyeknek tiszta sziluettjei vannak. A finomabb megjelenést fokozhatjuk magasnyakú felsővel. Ha igazán ki akarunk tűnni, válasszunk mondjuk vegánbőr anyagból ceruzaszoknyát – tanácsolja McKenna.

Amal Clooney
Forrás: Robert Kamau/Getty Images

Forrás: Instyle

Borítókép forrása: Emma McIntyre/Getty Images