Barion Pixel Zendaya ezekkel a módszerekkel tartja lágyan és egészségesen a tincseit – Coloré

Zendaya ezekkel a módszerekkel tartja lágyan és egészségesen a tincseit

2022. 12. 08.

Az Eufória sztárja, Zendaya fiatalkorában nem volt kibékülve hajzuhatagával, macerásnak és nehezen kezelhetőnek tartotta. Aztán elleste a fortélyokat a forgatásokon a hajstylistoktól.

A Pókember: Hazatérés, A legnagyobb showman és még számos produkció üdvöskéje, Zendaya olyan hajjal rendelkezik, amiről sokan csak álmodnak. Ő mégsem volt mindig boldog ettől a bolondos-bozontos textúrától, így a vörös szőnyeges eseményeken leste el a szakma fortélyait arról, hogy mi a legjobb a hajának.

Most már könnyedén ápolja, alakítja hajkoronáját, lássuk, hogyan!

Zendaya
Forrás: Northfoto

Gyerekkoromban nem éreztem jól magam a fürtjeimmel. Meg kellett tanulnom értékelni és megérteni a hajam. Amikor például alszom, a hajamat a fejem tetejére húzom egy laza fánkba. Nem igazán konty, csak fel van rakva, hogy ne törjem össze a fürtöket. És szatén párnahuzaton alszom. A nővérem, akinek hasonló haja van az enyémhez, meggyőzött, hogy így a legpraktikusabb, mert nagyon jót tesz a hajnak.

– mondta a színésznő, aki további tippeket is szívesen megoszt a hajápolásról.

Zendaya
Forrás: Northfoto

A göndör hajnak hidratálásra van szüksége, akár göndören, akár kiegyenesítve viselik. Mivel a samponozás túlságosan eltávolítja a természetes olajat a hajból és fejbőrből, Zendaya minden harmadik napon argán- és moringaolajas sampont, balzsamot vagy pakolást használ.

Az ilyen fürtök rugalmasan tartása nem könnyű feladat, ezért a sztár napközben is frissíti őket egy spray-vel. Visz magával a forgatásokra, utazásokra egy kis spray-palackot kondicionálóval vagy vízzel kevert olajjal töltve.

Zendaya
Forrás: Northfoto

A rutinom nagyon-nagyon-nagyon fontos része, hogy amikor kiszállok a zuhany alól, széles fogú fésűt használok. Ellenkező esetben a hajam összekuszálódik vagy matt lesz, mivel a fürtök összekulcsolódnak. Ha rohanásban vagyok, akkor diffúzorral szárítom meg, ellenkező esetben hagyom levegőn megszáradni.

Amikor ideje van rá, kókuszolajjal borítja be fürtjeit, ez a legjobb pakolás a tincsekre, hiszen értékes anyagokkal látja el a hajszálak mélyét, táplálja a fejbőrt és hidratál. Zendaya szerint a végek frissítése is fontos, ő havonta legalább 1 alkalommal megkéri a forgatáson a fodrászát, hogy pár millimétert vágjon a hajából.

Forrás: allure.com
Borítókép forrása: Northfoto