Barion Pixel Az U-shape vágás 2022 legmenőbb technikája, mégpedig jó okkal – Coloré

Az U-shape vágás 2022 legmenőbb technikája, mégpedig jó okkal

2022. 11. 15.

Az őszi trendek között komoly lehetőségeket rejt a U-shape, ami azok számára a legkedvezőbb, akiket nem áldott meg a természet dús hajzuhataggal.

Noha az U-shape hajvágás nem újdonság, az elmúlt néhány hónapban egyre népszerűbb lett a TikTokon, méghozzá azért, mert látványosan és természetesen dúsítja a hajat, miközben kevés karbantartást igényel. A bixie és a medúza fazonok után most ez az újabb őrület a fiatalok körében.

Az U-shape egyébként az újra népszerű stílus alakjáról kapta a nevét. A hajat lekerekített, hosszú rétegekkel vágják, amelyek keretezik az arcot, lágy U-betű alakot hozva létre a fej és az arc mentén. A végeredmény egy könnyed emelés és trendi frissesség. Ellentétben ugyanis a szögletes vágásokkal, amelyek ellaposíthatják a hajat, és elnehezítettnek tűnhet tőle a frizura, az U-alakú vágás pont az ellenkezőjét teszi. Kerekebbé és teltebbé teszi a hajat, amitől a haj élettel telinek és emelkedettnek hat.

A U-shape ráadásul a hajszobrászok szerint mindenkinél működik. Az U-alakú hajvágás ideális minden hajtípushoz; szinte azt mondhatnánk, hogy U, mint univerzális. Különösen azokra a hajtípusokra ajánlott, amelyek egy kis extra teltséget és volument kell, hogy kapjanak, mert nincs elég tömege a hajnak.

Azon a tényen kívül, hogy ez a vágás mindenféle hajszerkezeten és hosszúságon jól működik, könnyen karbantartható anélkül, hogy gyakran kellene szakemberhez fordulni. Az U-alakú vágás úgy készül, hogy szépen megtartsa a formáját hosszabb távon is.

U-shape
Forrás: Unsplash

A U-shape működik hosszú hajon, sőt göndör hajon is, tehát nem összekeverendő a másik örök kedvenccel, a bobokkal. A technikának pedig Hollywoodban is nagy rajongótábora van a sztárok között. Olyan hírességek kértek már ilyen vágást a fodrászuktól, mint Ana de Armas, Kate Hudson, Miranda Kerr vagy éppen Katy Perry.

Forrás: allure.com
Borítókép forrása: Unsplash