Nőies és szexi? Igen, ezért szeretik a férfiak

2021. 10. 03.

A női szépség sok összetevőjű, de sok férfi szerint az igazi nőiességre a hosszú haj teszi fel a koronát.

A látható különbségek a női és férfi nem között egyértelműek. Az egyik, amely gyakorta megmutatkozik az a haj hosszúsága. A legtöbb, főleg fiatal és középkorú hölgy hosszú vagy legalábbis félhosszú hajjal rendelkezik. Számtalan frizura közül választhatnak, de a hosszú haj még mindig a legkedveltebb viselet.

A hosszú haj varázsa

Már a kicsi lánykák esetében is kitűzött cél a hosszú haj elérése és a szülők is tudatosan úgy alakítják gyermekeik frizuráját.

Nőies és szexi
Kép forrása: Pexels

A nőiség egyik legtermészetesebb kifejező eszköze a hosszú haj, amely annyira beépült a tudatba, hogy a legtöbb férfi úgy vélekedik, akkor igazán szép a nő, ha a haja leomlik legalább a válláig vagy a háta közepéig. Kutatások is azt igazolták, hogy a fényes, hosszú hajú nők nagyobb tetszést váltanak ki a férfiakból. Szexiség és erotika árad ebből a hajviseletből

A hosszú hajú hölgyek legtöbbje sokat foglalkozik hajuk állapotával. Ehhez a fodrászattól kezdve a hajápolási termékek és technikák fegyverarzenálját vetik be, hiszen ez a csáberő fenntartásának egyik eszköze.

Ahogy a nők bánnak a hosszú hajukkal, az a játék, amikor dobolják, vagy összefogják és szabaddá teszik vállukat, nyakukat, az a férfiak számára jelzésértékkel bír. Kifelé sugározza a nőiességét és egyben a hajlandóságot az ismerkedésre. A hosszú hajú nőkben a férfiak az egészséget is látják, a termékenység mutatója is.

Időtlen hosszú haj?

Volt idő, amikor a hajápolás és frizurakészítés nem foglalkoztatta az embereket. A túlélés, a zsákmányszerzés volt az elsődleges. Azonban már ezekben a korokban is rájöttek, hogy a hajnak csábereje van, főleg, ha azt díszítik. Az őskori emberek (nemtől függetlenül) csontokkal, kagylókkal ékesítették tincseiket, hogy minél feltűnőbbek legyenek.

Az ókori Egyiptomban bátrabbak és rendhagyóbbak voltak, mert a nők esetében a bubifrizura, sőt a rövid haj is kedvelt volt, míg a középkor férfiai a rövid hajból a hosszúra váltottak.

A reneszánsz és a barokk már nem volt megengedő a nők számára és elképzelhetetlen volt a rövid hajviselet. Egyáltalán nem volt ritka, hogy az amúgy is hosszú hajat parókával takarták vagy póthajjal egészítették ki.

Rövid haj, nulla nőiesség?

Egy bizonyos kor után a haj szerkezete és minősége is megváltozik. Sok hölgy ilyenkor dönt amellett, hogy a hosszú hajkoronájától megszabadul és rövidre vált. Mások pedig fiatalként gondolják úgy, hogy levetkőzik a nőiesség eme szimbólumát és rövidebb stílussal igyekeznek szexi nővé válni.

Nőies és szexi
Kép forrása: Pexels

A mai kor sokkal megengedőbb és már nem feltétlenül csak a haj hosszúsága a nőiesség mutatója. Fontosabb, hogy mindenki megtalálja azt a stílust, amelyben megtalálja önmagát és szexi nőként tud létezni.

Borítókép forrása: Pexels