Így ápold a hajad télen

Minden évszaknak megvannak a maga kihívásai a hajápolás terén: míg nyáron a napsugarak szárítják a hajunkat, télen a hideg és a kinti-benti hőmérséklet hirtelen változása roncsolhatja a hajszálakat.

Minden évszaknak megvannak a maga kihívásai a hajápolás terén: míg nyáron a napsugarak szárítják a hajunkat, télen a hideg és a kinti-benti hőmérséklet hirtelen változása roncsolhatja a hajszálakat. Íme néhány tipp, hogy szép hajkoronával vészeljük át a telet:

Sapka

Hiába a mínuszok, sokan félnek tönkretenni a frizurájukat, ezért nem hordanak sapkát. A rossz hír azonban az, hogy hosszú távon épp ezzel ártunk a hajunknak a legtöbbet.

Forrás: Pixabay

Víz és tea

Nyáron a nagy melegben a szervezetünk jelzi, ha vízre van szüksége, télen azonban hajlamosabbak vagyunk elfeledkezni a megfelelő folyadékpótlásról. Ha nagyon nem kívánjuk a vizet, kortyolgassunk cukormentes meleg teát!

Vitamin kívülről és belülről

Télen kevesebb zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, ezért semmiképp ne feledkezzünk meg a multivitaminokról. A D-vitamin és a C-vitamin elengedhetetlen a téli vitaminkészletből, a legjobb, ha ezeket külön pótoljuk és mellé szedjük a multivitamint. A hajat kívülről is ápoljuk vitamintartalmú samponnal, balzsammal és olajjal.

Szárítás után ne menjünk ki

Hajszárítás után várjunk minimum fél órát, hogy a haj és a fejbőr visszanyerje normális hőmérsékletét. Ha hajszárítás után rögtön kimegyünk a hidegbe, nem csak a hajunknak ártunk, de egy megfázást is kockáztatunk.

Borítókép: Pixabay

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

A sport a mindened? Még betegen is? Kiderül, hogy lehet-e!