Barion Pixel 4 természetes olaj a gyönyörű hajért – Coloré

4 természetes olaj a gyönyörű hajért

2021. 02. 17.

A hajkorona szépsége sokszor a genetikánkon múlik, de sokat tehetünk érte a megfelelő ápolással is.

christin hume 0MoF Fe0w0A unsplash
Borítókép forrása: Unsplash

A haj az ember egyik ékessége, nem csoda, ha ragaszkodunk a szépségéhez. Az, hogy, milyen szerkezetű a hajszál, mennyire vékony vagy vastag, milyen gyorsan nő, egyrészt öröklött tulajdonság, másrészt az ápolástól is függ.

A fejbőr és a haj táplálása bejuttathat olyan hatóanyagokat, melyektől a hajunk regenerációja gyorsabb lesz, könnyebben nő, vagy épp mérséklődik a hajszálak kihullása. Érdemes a természet patikájában körül nézni, hiszen a fitohormonok és tápanyagok csodákra képesek. Az olajak használatánál arra figyeljünk, hogy megbízható helyről vásároljunk, és csak 100 %-os tisztaságú olajat alkalmazzunk.

Íme a legjobbak:

A levendula olaj antibakteriális és antimikrobiális hatású, vagyis mind a gombák, mind a baktériumfertőzések kezelésében, megelőzésében hatékony. Ezen felül serkenti a szőr növekedését, tehát a haj gyarapodását, és az illata is nagyon kellemes.

vero photoart 9OflqNWhcrE unsplash
Borítókép forrása: Unsplash

A borsmenta olaja felpezsdíti a fejbőr keringését, kicsit hűs, bizsergő érzést vált ki. Előnyös tulajdonsága, hogy a mikrokeringés aktiválásval kedvez a szőrtüszőknek, hajhagymáknak.

A rozmaring olaj kedvez a sejtregenerációnak, ezáltal gátolja a hajhullást, és vastagíthatja a hajszálakat. Ugyanebben jó a cédrusfa olaja is, de az még antibakteriális hatású is, ezért használható korpásodás, hajhullás kezelésére.

A kakukkfű egy különleges gyógynövény. Kiváló ételek ízesítésére, teája remek toroköblögető, köhögés és gyulladásgátló, olaja pedig kedvez a hajnak. Stimulálja a fejbőrt, gátolja a hajhullást, gyulladásgátló és tanulmányok igazolták, hogy a foltokban jelentkező kopaszodás (alopecia areata) esetén is gyógyír lehet.

Forrás: Healthline.com