Barion Pixel Ledöntjük a tabukat: Az igazi okok, amiért a férfiak szexért fizetnek – Nem, nem a sima élvezet a lényeg! 18+ – Coloré

Ledöntjük a tabukat: Az igazi okok, amiért a férfiak szexért fizetnek – Nem, nem a sima élvezet a lényeg! 18+

2024. 02. 04.

Egy társadalomban, amely gyakran gyorsan ítélkezik, azok a férfiak, akik szexuális szolgáltatásokat vesznek igénybe, gyakran félreértettek.

Sokan azt hiszik, hogy csak az azonnali szexuális kielégülést keresik, de a német Erobella portál által végzett felmérés egy árnyaltabb valóságot mutat. 

A „Miért Vásárolnak Valójában Férfiak Szexet” kutatás, 1226 férfi résztvevővel, fényt derít azokra a sokrétű okokra, amelyek miatt a férfiak az ilyen szolgáltatásokért fizetnek.

A Szexvásárlók Demográfiája

Ellentétben a sztereotípiákkal, a felmérés azt mutatja, hogy különböző életkorú férfiak fizetnek szexért. A 36 és 45 év közötti korcsoport dominál, 31 százalékuk legalább egyszer havonta fizet ilyen szolgáltatásokért. Meglepő módon a kapcsolatban lévő férfiak gyakrabban veszik igénybe a szolgáltatásokat, megkérdőjelezve azt az elképzelést, hogy az egyedülálló férfiak az elsődleges fogyasztók.

szex
Forrás: Getty Images

Motivációk Megértése

A pénz és szexuális szolgáltatások cseréje mögötti motivációk változóak, meghaladva a pusztán szexuális kielégülést. A felmérés négy kulcsfontosságú aspektust azonosít:

  • Szexuális aspektus: A férfiak 36 százaléka az azonnali szexuális kielégülést kifejezi, míg 24 százaléka egyszerű együttlétet keres.
  • Kíváncsiság: Körülbelül 40 százalékuk a kíváncsiságból adódóan fizet, 18 százalékuk pedig konkrét erotikus fantáziák felfedezését kívánja kipróbálni, megélni.
  • Érzelmi aspektus: A férfiak 13 százaléka az érzelmi okokat jelöli meg elsődleges motivációnak a szexuális szolgáltatásokért történő fizetésnél.
  • Hatalmi dinamika: A gyakori feltételezésekkel ellentétben csak a férfiak százaléka vallja, hogy hatalmi dinamikákat keres, míg 4 százalékuk cselekedeteiket kényszernek, például szexfüggőségnek, tulajdonítja.

A nők kielégülése is nagyon fontos

Ellentétben a közhiedelemmel, a szexvásárlóknak konkrét elvárásaik vannak a személyes elégedettségen túl. A felmérés rámutat arra, hogy a férfiak 54 százaléka a tisztaságot értékeli, és 48 százalékuknak hangsúlyosan fontos, hogy a szexmunkás élvezze az élményt. Ez kérdőjelezi meg azt az elképzelést, hogy a szexvásárlókat kizárólag önző érdekek vezérlik.

Érdekes módon csak a férfiak 27 százaléka várja el a saját orgazmusát, míg az érzelmi aspektusok, mint a barátságos viselkedés és a beszélgetés, a válaszadók 50 százalékának számára kulcsfontosságúak. Csak a férfiak 4 százaléka várja el, hogy a szexmunkás engedelmeskedjen erotikus vágyaiknak.

szex
Forrás: Getty Images

Személyes történetek

A felmérés személyes visszajelzéseket is tartalmazott, betekintést nyújtva a szexuális szolgáltatások igénybevételének különböző okaira:

Tíz éve vagyok a feleségemmel, de magas a szexuális vágyam, és ő nem annyira érdeklődik irántam. Ezért titokban felkeresek egy szexmunkást.

– 57 éves férfi

Szexért fizetek, mert nem akarok kötelezettségeket vagy függőségeket.

– 28 éves férfi

Rendszeresen járok erotikus masszázsra. A szex nem az elsődleges, de élvezem a testi közelséget, a gyengéd érintéseket.

– 38 éves férfi

Van egy olyan fetisem, amit senki sem tud. Csak egy domina segítségével tudom kielégíteni.

– 45 éves férfi

Transznemű szexre vagyok rákattanva. Kész vagyok érte fizetni, de egyébként hetero kapcsolatban élek.

– 34 éves férfi

Az én idős koromban nem olyan könnyű partnerre találni vagy szexuális életet élni.

– 78 éves férfi

A felmérést végzők által megkérdezett szexuálpszichológus így foglalta össze az eredményeket:

A tanulmány eredményei jól cáfolják meg a szexvásárlókat gyakran negatívan ábrázoló elképzelést, azaz, hogy kizárólag önző és nőellenes egyének. Az okok messze túlmutatnak a pusztán szexuális szempontokon. Ez alátámasztja, hogy a szexmunka számos társadalmi funkciót szolgál, és nem szabad csupán egy tisztán tranzakciós kapcsolatra redukálni. Sőt, kijelenthetjük, hogy akár kapcsolatokat is megmenthet egy-egy ilyen élmény…

Forrás: Erobella

Borítókép forrása: Getty Images