Barion Pixel Összeszedték azokat a meglepő dolgokat, amelyekre az emberek szex közben gondolnak – Coloré

Összeszedték azokat a meglepő dolgokat, amelyekre az emberek szex közben gondolnak

2023. 10. 25.

Biztosan veled is előfordult már, hogy hiába akartál a partneredre és a szeretkezés koncentrálni, teljesen beleélni magad, az agyad egyszerűen nem engedte. Eszedbe jutott, mi történt a munkahelyeden, hogy mit kellene venni, amikor elmentek bevásárolni vagy csak szimplán valami körül forogtak a gondolataid, amit éppen előtte olvastál. Megnyugodhatsz, nem vagy egyedül, egy kutatás is bizonyítja.

Mire gondolsz szex közben?

A felnőttek több mint egyharmada fantáziált már arról, hogy mással szexel, miközben a partnerével bújt ágyba – a többség pedig bevallja, hogy sokszor a gondolataik nem szexi helyekre vándorolnak.

Mint kiderült, a felnőttek gondolatai szex közben leggyakorabb az elvégzendő házimunkáról, a következő étkezésről, a kedvenc tévéműsorukról vagy filmjükről és a munkahelyi történésekről szólnak – derül ki a Lovehoney, egy brit szexuális segédeszközökkel foglalkozó márka megdöbbentő felméréséből.

A férfiak több mint negyede bevallotta, hogy álmodozott már kedvenc sportcsapatáról, miközben szeretkezett – a nőknek csak 11%-a mondhatta el ugyanezt. A 2000 megkérdezett felnőtt közül 80% ismerte el, hogy a folyamatban lévő szexuális élmény minőségén töprengett.

gondolat szex
Kép forrása: fizkes / iStock / Getty Images Plus / Getty Images
https://colore.hu/csalad/szex/kutyapoz-erdekesseg/#

„Mikor lesz vége?”

A kérdezettek több, mint a fele bevallotta, hogy az járt az eszükben, hogy mit szeretnének, ha a partnerük csinálna velük az ágyban, és 53%-uk azt kérdezte magától: „mikor lesz már vége ennek?”. A nők 57%-a, míg a férfiak 52%-a ismerte el, hogy megkérdezte magától: „mikor fogok elmenni?”.

Kiderült a kutatásból az is, hogy minél idősebb valaki, annál inkább elégedett a szexuális életével. Míg a felnőttek több mint negyede mondta, hogy elégedetlen a szexuális életével (26%), addig a 18-24 évesek mindössze 11%-a vallotta be, hogy nem érzi magát elégedettnek a hálószobában – szemben a 25-34 évesek 18%-ával, a 35-44 évesek 23%-ával, a 45 évesek és idősebbek 33%-ával.

gondolat szex
Kép forrása: grinvalds / iStock / Getty Images Plus / Getty Images

A szexuálpszichológusok szerint mindig törekedni kell arra, hogy kielégítő legyen az együttlét mindkét fél számára. Ezt el lehet érni újdonságok kipróbálásával, például szexjátékok használatával, vagy bármi más újítással, ami mindkét félnek kényelmes, és örömet okoz.

Forrás: New York Post, Editorji

Borítókép forrása: Viacheslav Peretiatko / iStock / Getty Images Plus / Getty Images