Barion Pixel A másik bejáratot választjátok? Így lehet jó az anális szex – 18+ – Coloré

A másik bejáratot választjátok? Így lehet jó az anális szex – 18+

2023. 12. 12.

A szexualitás magánügy, mint ahogy az is, hogy ki mivel színesíti az együttlétek repertoárját. Sokan megelégszenek a hagyományos technikával, másoknak többre, másabbra vágynak. Az anális szex egy új ajtót nyithat a párok előtt.

Van, akivel elképzelhetetlen az anális szex, más pedig rá tud venni és élménnyé válhat.
Életünk során több párkapcsolatot magunk mögött tudhatunk és azt is megtapasztalhatjuk, hogy a szex egyik partnerrel sem ugyanolyan, főleg akkor, ha a másik bejáraton kopogtatunk.

Anális szex
Egy új élmény előtt állhattok / Kép forrása: Bluberries / Getty Images

Az anális szex megítélése

Ma már nyíltabban merünk beszélni a szexualitásról, így az anális szex is téma lehet, de senki se legyen olyan naiv, hogy ezt a közösülési forma a szexualitás újkori módszere. Minden korban ismerték és alkalmazták is. Sőt, az egyiptomiak kiváltságos egyesülési formaként tekintettek rá, de a görög és a hindu kultúrában is maradt az anális szexre utaló jel. Ezzel szemben a zsidó vallás már nem részesített előnyben ezt a szeretkezési módot, ugyanis erkölcstelennek ítélték.

Felvilágosult világunkban sem mindenki elfogadó ezzel kapcsolatosan. Ennek oka lehet a neveltetés, az, hogy az a testnyílás nem szexre való és gusztustalannak minősítik, ugyanakkor fizikai ok is húzódhat a háttérben: az anális szex ugyanis nem mindenkinek olyan izgalmas és kellemes. Sőt kifejezetten fájdalmas is lehet.

Jó nekünk, ha a hátsó ajtón kopognak?

A heteroszexuális párok között egyéni ízlés és döntés kérdése, hogy megengedik-e maguknak a szexualitás ezen formáját. Általánosságban véve a férfiak mindig nagyobb lelkesedést mutatnak az anális szexért és ennek oka valószínűleg az újítás élménye, valamint a szűk végbélnyílás egészen új élvezetet biztosíthat. Sokan úgy gondolják, hogy az anális szex főleg a férfiak örömforrása, azonban egyes hölgyek a hüvelyi orgazmusnál is intenzívebb szexuális élményhez juthatnak így, míg mások számára undorító vagy fájdalmas.

Homoszexuális együttlét során a férfiak az anális orgazmust a prosztata által élhetik meg.

A cél természetesen az, hogy mindkét fél számára élvezetessé váljon ez a módszer, ám annak módja van.

Hogyan tehető élménnyé az anális szex?

A végbélnyílás és annak környéke tele van idegekkel, amely érzékennyé teszi, így valóban jó terepet adhat a másfajta és/vagy nagyobb szexuális élménynek. Azonban a durr bele módszer többet árthat, mint használhat.

Ha az anális szexben gondolkodtok, akkor bizony kicsit rá kell készülni és dolgozni. Elsősorban az a legfontosabb, hogy mindkét fél nyitott legyen a hátsó ajtót behatolásra. Ez mély beszélgetések során kerülhet szóba és merjétek megosztani a gondolataitokat. Kifejezetten fontos a befogadó félnek az előkészülete az aktushoz; gyógyszertárban és drogériákban kapható intim zuhany segítségével biztosíthatjuk, hogy nem lesz „baleset” az aktus során. Fontos a fokozatosság elvét betartani, főleg akkor, ha a nő tart az ilyen fajta együttlétektől. Az ánusz tágulása ugyanis behatárolt. Ha túl nagy a vehemencia, akár sérülést is elszenvedhet a végbélnyílás és maga a végbél is.

Anális szex
A szexuális eszközök és a síkosító is segíthet, hogy élmény legyen az anális szex / Kép forrása: NadinPanina / Getty Images

A hátsó bejárat ingerlése csak egy dolog, sokat lazíthat az emberen, de azt nem ár tudni, hogy bizony ez a nyílás nem fog magától nedvesedni, ezért arra érdemes rásegíteni. Erre tökéletesen megfelel a síkosító, amivel viszont bátran lehet élni, mert nem mindegy, hogy az első anális szex élménye milyen hatással lesz rátok.

Figyeljetek oda egymásra és értsétek, fogadjátok el a másik jelzését. Akkor is, ha a műveletet leinti. Tapasztaljátok ki, hogy mi a jó és mi nem.

A síkosítón túl akár anál vibrátort vagy tágítót is használhattok a tágítás, a nagyobb élvezet és a jó élmény érdekében.

Oké, lehet jó, de nem veszélyes?

Dehogynem! Hiszen a végbélen át távozik a szervezetből az a salakanyag, amelyet a szervezet nem tud hasznosítani és bizony ezen módon távozhatnak baktériumok is a szervezetből. Értelemszerűen, ha ezt a járatot is használni akarjátok, akkor fokozott higiéniára van szükség, de még így sem garantálható, hogy megússzátok fertőzés, nemi úton terjedő betegség nélkül.

Amivel csökkenteni lehet a kockázatot az, hogy az anális szex után ne legyen se hüvelyi közösülés, se orális szex.

Nyitókép forrása: gpointstudio / Getty Images