Barion Pixel Eljött a dögös negyvenesek ideje: pumáknak áll a világ 2024-ben? – Coloré

Eljött a dögös negyvenesek ideje: pumáknak áll a világ 2024-ben?

2024. 06. 07.

Kovács Patrícia és Medveczky Balázs, Balázs Samu és Martinovics Dorina, Polyák Lilla és Gömöri András Máté, Pető Kata és Rohonyi Barnabás…csak pár példa a hazai sztárvilágból, ahol negyven felett, gyerekkel, karrierrel és önálló egzisztenciával rendelkező elvált szexi nők szívét egy tíz-húsz évvel fiatalabb ifjú titán hódította meg. Anyakomplexus vagy bátorság? Lehet, hogy ezek a huszonéves férfiak mutatják meg az emberiségnek azt, amire már hosszú évezredek óta rá kellett volna jönnünk?

Romantic 1232509 1280
Számít a korkülönbség?

A Férfi:

Az első és legfontosabb kérdés: MILF vagy puma? Mindkettőnek erős szexuális töltete van ( aki nem ismeri a MILF kifejezést, azt most nem tanítanám meg angolul káromkodni😊) talán a puma kevésbé kirekesztő, és sokkal inkább apellál a szabad akaratra.

Amikor leírom azt a szót, hogy puma, akkor lelki szemeimmel látom, hogy ahogy virtuális tockos repül az egyik legjobb barátnőmtől. „Annyira nőgyűlölő kifejezés ez, Szili” – mondja ő, miközben elfogadom a kritikáját és konstatálom: igen, ő tényleg egy igazi puma. Negyvenes, anya, aki csinos, vagány és szarik mások véleményére. Valahogy ez az érzésem a fent említett színésznőkkel kapcsolatban is! Egy percig nem érdekelte őket, hogy mit gondol majd róluk a családjuk, a barátaik, de legfőképpen a közönségük. Míg évekkel ezelőtt, egy erősen patriarchális (igen, még most is az!) rendszerben a negyvenes elvált nő örült, ha a Tinder-korszak hajnaláról jutott neki egy Amerikai pite-rajongó huszonéves, aki gondolta, kipróbálja a „Stifler mamája” típusú „Finchi” élményt, mostanra tíz-húsz évvel fiatalabb srácok kaparják a küszöbjüket. Pető Kata és Rohonyi Barnabás MILF című darabjából lopva a gondolatot: eljött a sexymotherf*ckerek korszaka! Sokakban merül fel a kérdés, mit keresnek ezek a fiúk? Biztonságot? Egy létrát? Egy tapasztalt asszonyt, aki az érzelmi kérdések mellett az ágyban sem egy szende szűz már? Mamahotel után egy újabb szállást, meleg kajával, már nem csecsemőkorú kölykökkel és egy mindent is bevállaló nőt, aki szeretné kihasználni a legjobb éveit? Biztos van ilyen is, de persze itt rögtön meg is fordítanám a kérdést: mit vár egy negyvenes-ötvenes elvált pasi egy huszonéves lánytól…igen, azon kívül! Mert a fent említett stabilitást, biztonságot igen kevés eséllyel kaphatja meg (itt is van kivétel!!!) de tegyük a szívünkre a kezünket uraim, nem egy roppanós rántott husi-krumplipürével, uborkasalátával ebédért legeltetjük a szemünket egy fiatal, feszes lányon!

Ahogy leírtam ezeket a mondatokat már hallom is a veretes pasik hangját: nem férfi az ilyen! Miért nem kell a friss husi, minek egy secondhand nő? Egy használt nő? Ennél már csak a tüchtig konzi anyukák jobbak: én egy életre mondtam ki az igent! Nem szégyelli magát? Hát a fia lehetne? Korban jobban illene a lányához?

Vitatkoznak a pszichológusok, a szociológusok, és a fél világ azon, mi lehet ennek a jelenségnek az oka, de őszintén, ki nem sz*rja le, ki mellett találjuk meg a boldogságot?!

A nő:

A nők esetében minden sokkal meghökkentőbb, mint a férfiaknál. Míg utóbbinál teljesen rendben van, ha néhány évtizeddel fiatalabbat szeret, fordított szituációban megszólal a vészharang, és az emberek furcsán néznek, és mindent megkérdőjeleznek. Az ugyanis teljesen rendben van, hogy a nők vonzónak tartják az idősebb férfiakat, de az emberek számára érthetetlen, hogy egy fiatal férfi mit ehet egy nálánál tíz-húsz évvel idősebb nőn. Általános (tév)hit ugyanis, hogy míg a férfi úgy érik, mint a jó bor, addig a nő az évek múlásával egyre amortizálódik. Ez tényleges általánosítás, ugyanis azok a színésznők, akik a hírek szerint fiatalabb párra leltek, az egész életüket mozgással töltik, és egytől egyig adnak a külsejükre jellemzően úgy a szerepeikben, mint a magánéletükben.

Nőként persze jó, ha van egy férfi, akihez hozzá lehet bújni, ám nemcsak a sokat látott, őszülő halántékú vagy épp a korunkban hozzánk illő férfi jöhet szóba, különösen azért, mert egy fiatalabb férfitest igencsak szép tud lenni, különösen akkor, ha magunk mellett tudjuk! Általános tény, hogy a fiúk később érnek, mint a lányok, így felmerül a kérdés, hogy mi a jó abban, ha a mamahotelből a mi ágyunkba esik egy fiatal férfi. Valóban olyan rossz hely a mamahotel? Bár mindent megkap, pontosan tudja, hogy milyen együtt élni egy nővel. Látja főzni és mosni, tudja jól, hogy mi a teendő, ha a nőnek rossz napja van, és azt is, hogy sok esetben egy csokor virág vagy egy lábmasszázs is mosolyt varázsol az elgyötört arcra.

Egy fiatal férfi számára nem kérdés, hogy mi a teendő, és mivel le akarja nyűgözni a szeretett nőt, hajlandó tanulni is azért, hogy elnyerje a kegyeit. Bár nem olyan tapasztalt az életben, mint egy idősebb társa – legyen szó az élet bármely területéről – nyitott az újra, és arra, hogy választ kapjon a kérdésre, hogy hogyan tehetné még boldogabbá a szeretett nőt.

Nekünk nőknek eközben valóságos diadal, ha mi vezethetjük be a titkok buja erdejébe a társunkat, és sokkal könnyebb dolgunk van, mint egy idősebb férfi esetében, ugyanis nincsenek bejáratott, rossz szokások. Egy fiatal férfi – legyen szó háztartásról vagy szexről – sokkal könnyebben átveszi a mi szokásainkat és elégíti ki az igényeinket, mint egy korunkbeli vagy idősebb, mert nyitottabb az újra, és mivel ritka esetben van kialakult élete, a nálunk megtalált otthon melegének lángját ő is őrizni akarja.

Ha a párunk fiatalabb, mi is visszakaphatjuk általa a fiatalságunkat, mert sokkal merészebb és kalandvágyóbb, mint a korunkbeli vagy az idősebb férfiak. Természetesen ez általánosítás, hiszen egy ötvenes is kiugorhat a repülőből a kedvünkért, de egy húszon- vagy épp harmincéves részéről ez korántsem áldozat, sőt, ő maga rángat ki bennünket a menopauza kapujából. Mellette újra megtapasztalhatjuk, hogy milyen volt gondtalan fiatalnak lenni, és ebben igencsak segítségünkre vannak a retró partiknak nevezett események, ahol a fiatalkorunk dalai szólnak. Ugyanúgy dübörög a ház az Álomhajóra és a Kicsi gesztenyére, mint annak idején, és mi is élvezzük az átbulizott éjszakákat, pontosan úgy, mint egykor: a szerelmünk mellett.

Hát akkora baj lenne ez?

/csalad/parkapcsolat/puma-dogos-negyvenes-kovacs-aptricia/