Barion Pixel Prowling: se veled, se nélküled – egy mérgező randevúzási trend – Coloré

Prowling: se veled, se nélküled – egy mérgező randevúzási trend

2023. 06. 08.

Bár ártalmatlannak tűnik, valójában nagyon megviselhet lelkileg a prowling, egy randizási trend, ahol a partnered hol előkerül, hol eltűnik hosszabb időre.

Sajnos, hiába gondolnánk azt, hogy a társkereső alkalmazások és a közösségi média világában a randizás könnyű, valójában pont az egyszerűsége és gyorsasága miatt sok a komolytalan tag, vagy az olyanok, akik csak kalandot keresnek, ami stresszessé teheti az ismerkedést.

A modern kori randizás tehát sokkal bonyolultabb, mint valaha volt. Ha te is így próbálod megtalálni a lelki társadat, akkor a társkereső trendeket is ismerned kell. Van egy mérgező trend, ami ellen védekezned kell, ez pedig a prowling, a csavargás.

Mi az a prowling?

A prowling azokat takarja, akik tetszés szerint jönnek-mennek az életedben, csak azért, mert úgy érzik, hogy kedvük van hozzá. Egyik nap még drága randikra visznek el, és arról beszélnek, hogy hátizsákkal bejárják veled Európát, de másnap már nem válaszolnak az üzeneteidre. Amikor pedig már meggyőzted magad arról, hogy nem ő az igazi számodra, és továbblépnél, újra felbukkan, és küldd egy üzenetet anélkül, hogy bármilyen magyarázatot adna arra, hogy miért tűnt el.
A viselkedésük frusztráló, egyszer nyitott, máskor távolságtartó, és nem arról van szó, hogy nem kedvelnek téged, csak arról, hogy nem akarnak megállapodni veled. Így amíg várnak a következő partnerükre, addig olyan valakivel töltik az idejüket, akinek a társaságát valamennyire élvezik.

Prowling
Kép forrása: Pexels / Yan Krukau

Ne dőlj be a prowlingnak!

Értjük, hogy könnyű elcsábulni és újra kapcsolatba lépni valakivel, akit igazán kedveltél, de megéri? Persze, ha valódi oka volt arra, hogy ghostingoljon (ami nagyon valószínűtlen, mert ha a kiskutyája halt meg éppen, akkor is dobhat egy üzit arról, hogy mi történt), akkor más a helyzet! De ha lazán viselkedik a távollétével kapcsolatban, és azt várja, hogy visszatérjetek oda, ahol abbahagytátok, az már egy nagy piros zászló! Ne dőlj be neki!

Prowling
Kép forrása: Pexels / Andrea Piacquadio

Megterhelő lehet lelkileg, ha így viselkedtek veled, ezért:

  • Fogadd el, hogy nem vagytok megfelelőek egymásnak! Ne rágódj azon, hogy szerinted mi minden nem stimmelhet veled, csak légy nyugodt, hogy nem ő volt az igazi számodra. Ha ők lenne, akkor veled maradt volna, és veled akart volna lenni.
  • Hallgass az érzéseidre, de légy óvatos, mit kezdesz velük.
  • Foglald el magad! Az önsajnálat erősen kontraproduktív, és tönkreteszi az önbecsülésedet. Ez megnehezíti a valódi kapcsolat kialakítását valakivel.
  • Fordítsd a figyelmed más randevúzási lehetőségekre, különösen azokra, akik folyamatosan kommunikálnak veled. Térj vissza társkereső alkalmazásaidhoz, beszélj új emberekkel.
  • Ha attól tartasz, hogy a jövőbeli randi partnereid is így viselkednek, beszélj róla. Kérdezd meg tőlük, hogy tapasztaltak-e már hasonlót, és milyen érzéseket keltett bennük. Ha megosztja ezeket az élményeket, kevésbé valószínű, hogy ilyesmit csinál.

Forrás: Femina.in, Amodrn

Borítókép forrása: Pexels / Vjapratama