Barion Pixel Izgulsz a randevú előtt? 12+1 tipp, hogy nyugodtan érkezz meg – Coloré

Izgulsz a randevú előtt? 12+1 tipp, hogy nyugodtan érkezz meg

2023. 05. 06.

Szorongsz a randid előtt? Ideges vagy? Nem vagy ezzel egyedül. Ha hagyod, hogy az idegesség eluralkodjon rajtad, számos dolog történhet, például megfoszthat attól az örömtől, amit a randevúd okozhatna, ellophatja a nyugalmadat és az önbizalmadat, sőt, képes tönkretenni a találkozást. A várakozás meglehetősen megterhelő lehet, de meg lehet tanulni levezetni a stresszt. Szeretnénk neked ebben segíteni.

Mi nyugtalanít egy randevú előtt?

Amikor az a személy, akibe már nagyon régóta bele vagy zúgva, randira hív téged, tökéletesen akarsz viselkedni, hogy ne rontsd el a dolgokat, emiatt viszont rengeteget fogsz aggódni.

Ahogy közeledik a randi, olyan dolgokon gondolkodhatsz, mint például: mit fog rólam gondolni; mit vegyek fel; mit mondjak neki; miről beszélgessünk. Rengetegen szoronganak a randevúk előtt, hiszen lehet, hogy még sosem találkoztál a másik személlyel, és kíváncsi vagy arra, hogy milyen lesz, mi érdekli, és milyen partnert keres.

Hogyan lehet megnyugodni randevú előtt?

1. Légy önmagad

Először is, a srác azért hívott meg, mert kedvel téged, ezért nem kell másnak mutatnod magad. Ne akarj valami más lenni, csalódást okozhatsz neki. Ha pedig még nem ismeritek egymást, akkor is légy önmagad, hiszen pont az a lényeg, hogy megismerjétek egymást, és kitaláljátok, mennyire vonzódtok egymáshoz.

Randevú
Kép forrása: Pexels

2. Légy magabiztos

Ismerd fel, hogy nem egy interjúra mész, ahol mindenáron meg kell nyerned a céget, hanem egy randevúra. Azért mész oda, hogy jól érezd magad. Mi a legrosszabb, ami történhet? Dob, és nem lesz több randi? Még ha a randi után nem is hív, vagy nem válaszol az üzeneteidre, az az ő vesztesége és nem a tiéd.

3. Zuhanyozz le

Egy hideg zuhany segíthet a stresszoldásban és az izmok ellazításában. Ezenkívül sokkal jobban érzed majd magad a bőrödben, ha üdén, tisztán mész a randira, nem egy hosszú munkanap után izzadtan, fáradtan.

4. Válassz egy kényelmes ruhát, még időben

Mivel ez csak egy randi és nem az esküvőd, nem kell túlöltöznöd. Válassz olyan ruhát, amely jól áll – nem túl szűk vagy túl bő -, és döntsd el előre, hogy ne kelljen az utolsó pillanatban kitalálnod, hogy miben menj.

5. Hallgass jó zenét

A stressz csökkentésének egyik legjobb módszere a zenehallgatás, különösen, ha a ritmusa lágy és nyugtató. Próbálj meg kellemes zenét betenni a randi előtt, táncolhatsz is, ha kedved tartja. Ne korlátozd magad, engedd el magad. Próbáld ki, és vedd észre, milyen gyorsan elmúlnak a negatív gondolataid.

6. Moss fogat

A kapkodásban könnyen elfelejti az ember. Ha útközben jössz rá, hogy nem mostál fogat, a szorongásod megnő, és az önbizalmad kevesebb lesz.

7. Válassz ismerős helyszínt

Ha ez az első randi, akkor válassz olyan helyet vagy éttermet, amit már ismersz. Ennek eredményeképpen biztonságban fogod érezni magad.

8. Vigyél pénzt

Bármennyire is lovagias, ha férfiak állják a számlát, ne vedd ezt természetesnek. Sőt, jól fog neki esni, ha felajánlod, fizeted a részed, még akkor is, ha elutasítja. Ha pedig véletlenül nem ajánlja fel, hogy meghív, akkor sem kerülsz kínos szituációba.

9. Legyél nyitott

Ahelyett, hogy idegeskedsz, készíts terveket arra vonatkozóan, hogyan teheted igazán élvezetessé a randit. Tervezd meg, hogy nyitott leszel, de hagyd, hogy a beszélgetés magától folyjon. Nem kell az első randira úgy felkészülnöd, hogy mindent elolvasol és megnézel róla, amit találsz. Azonban elgondolkodhatsz témákon, amiket bedobhatsz, ha egy kicsit megreked a beszélgetés.

10. Ne feledd, ő sem tökéletes

Kevésbé fogsz aggódni, ha emlékezteted magad arra, hogy ő sem hibátlan. Menj azzal a tudattal a randevúra, hogy nem hibátlan, annak ellenére, hogy milyen kedvesnek és ápoltnak tűnik. Az is lehet, hogy idegesebb, mint te.

11. Viselj egyszerű sminket

Kerüld el, hogy túlöltözöttnek tűnj. Nem fogod jól érezni magad, ha feszengsz a ruhádban, vagy a party sminkedben egy egyszerű vacsorán. Ha ő választ helyet és programot, nyugodtan kérdezd meg, hogy mit tervez, hogy hozzá tudd igazítani a megjelenésed.

12. Légy boldog

Miért ne lehetnél boldog, ha a szerelmed végre randevúra hív vagy elfogadja a meghívásodat? Nem tagadhatod meg magadtól az örömöt csak az aggodalom miatt. Próbálj meg vidám lenni.

+1. Legyen menekülési terved

Fontos, hogy jól érezd magad, de előfordulhat, hogy bármennyire is igyekszel, éppen fordítva fog elsülni a dolog, és rémes lesz a randevúd. Ilyenkor érdemes megkérni egy barátot, hogy lépjen közbe, hívjon el valahogy a randidról, ami a partneredet sem sérti.

Randevú
Kép forrása: nicoletaionescu / Getty Images

Forrás: Buzzaroundus

Borítókép forrása: Jovanmandic / Getty Images