Barion Pixel Mi kell a női orgazmushoz? – Coloré

Mi kell a női orgazmushoz?

2022. 05. 05.

A magyar nők csaknem 54%-a színlelte már, 7%-a pedig rendszeresen színleli az orgazmust. Hogy miért teszik? Mert nem akarnak csalódást okozni párjuknak, nem akarják megbántani partnerük érzéseit, esetleg úgy érzik, a kielégüléshez vezető út hosszadalmas, és a partner számára zavaróan sok erőfeszítéssel járhat.

A legjobb persze az volna, ha a párok őszintén beszélnének szexualitásukról, és az intimitásban is nyílt szívvel fordulnának egymás felé, ez azonban gyakran nem sikerül. Az orgazmus színlelése ráadásul önsorsrontó folyamat. Mivel a partner jelzés hiányában nem tudja, hogy az örömszerzés adott módja a nőnek kellemetlen vagy elégtelen, a továbbiakban is a már ismert módszerekhez fordul. Vagyis az orgazmus továbbra is elérhetetlen marad. De vajon mi kell a női orgazmushoz, és miért nem éli át minden nő a gyönyört minden aktus során? Járjunk utána!

A női orgazmus feltételei

Ali Wong humorista szerint a női orgazmus elérése azért olyan nehézkes, mert számos, látszólag összefüggéstelen tényezőnek kell egy adott pillanatban a megfelelő módon együttállnia. Mint mondja, mi, nők folyton pörgünk valamin, ezer gondolatunk és aggódni valónk van, úgyhogy a jó szexhez az optimális időjárási viszonyok és tőzsdeindexek épp olyan fontosak, mint a megfelelő megvilágítás. Persze az sem árt, ha a férfi ismeri a nő testét és lelkét, illetve megvannak a maga képességei és/vagy adottságai. De a két legfontosabb – amivel Ali nem számolt –, hogy a nő ismerje és szeresse a testét, felszabadultan és érzelmi magabiztossággal közelítsen a szexhez, és rendben legyen a gátizomzata.

orgazmus
Kép forrása: Shutterstock / PuzzlePix

Erős gátizom = orgazmus?

A legtöbben a női orgazmusért kizárólag a csiklót és a hüvelyfalat tartják felelősnek, a valóság azonban sokkal komplexebb ennél. A női orgazmus fizikai feltétele az erős és ellenálló medencefenéki izomzat, illetve az erős gátizom. A szexuális érzékelésért felelős idegsejtek ugyanis nem a hüvelyhámban, hanem a gátizomban találhatók, vagyis minél erősebb a gátizom, annál intenzívebb élmény a szex, és annál valószínűbb az orgazmus.

Gátizom-kisokos

Noha a gátizom fontosságáról elsősorban a várandóssággal és a szüléssel kapcsolatban esik szó, meggyőződésem, hogy az egészségre nevelés során már egészen kicsi korban fel kellene rá hívni a fiúk és a lányok figyelmét egyaránt. A gátizom, illetve a medencefenéki izomzat ugyanis nemcsak a háborítatlan és gyengéd születésért, hanem a hasűri szervek anatómiailag megfelelő elhelyezkedéséért, ezáltal a teljes emberi test egészségéért felel. Fontos tudnunk, hogy ha a medencefenéki izmok meggyengülnek, vizelettartási és széklettartási nehézségek, méhsüllyedés, hólyagsüllyedés vagy végbélsérv is kialakulhatnak!

Az élvezetes szex titka: orgazmus gátizom erősítéssel

A medencefenéki izomzat általános gyengesége rendkívül gyakori jelenség, melyet az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly és a genetikai tényezők egyaránt előidézhetnek. Az állapot következtében fellépő gyakori felfázás, a hüvelyi fertőzésre valóhajlam, a sürgető vizelési inger és a csökkent szexuális érzékelés egyaránt legyőzhető a gátizom tudatos és rendszeres erősítésével. Tudd meg, mit tehetsz, hogy újra élvezettel éld az életed!

A medencefenéki izomzat általános gyengesége rendkívül gyakori jelenség, melyet azülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly és a genetikai tényezők egyaránt előidézhetnek. Az állapot következtében fellépő gyakori felfázás, a hüvelyi fertőzésre valóhajlam, a sürgető vizelési inger és a csökkent szexuális érzékelés egyaránt legyőzhető a gátizom tudatos és rendszeres erősítésével. Tudd meg, mit tehetsz, hogy újra élvezettel éld az életed!

1. Gyógytorna

A személyre szabott gyógytorna-feladatsor összeállításához keress fel szakembert! Ő elsőként anamnézist vesz fel, felméri a helyzetet és a probléma súlyosságát, majd egyéni gyakorlatsort állít össze az izomgyengeség kezelésére. A napi 20-30 perces tornamodul elvégzésének hatására már néhány hét alatt jelentős javulás tapasztalható, és a helyi vérbőség következtében valószínűleg a szexuális étvágyad is megnő majd.

2. Kegel-gyakorlatok

A medencefenék tréningjére kifejlesztett Kegel-gyakorlatok ismertsége hazánkban még nem jelentős, a világ más országaiban ugyanakkor gyakran alkalmazottmódszer. A gyakorlatok elsajátításához szakképzett trénerre van szükség, ezt követően azonban a nap bármely szakában otthon is kényelmesen végezhetőgyakorlatokról beszélünk. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a nők csaknem 20%-a képtelen akaratlagosan befolyásolni medencefenéki izomzata működését, ezáltal az otthoni gyakorlásakadályokba ütközhet. Ilyen esetekben jól jöhetnek a ma már bárki számára kényelmesen elérhető okoseszközök.

kegel gyakorlatok
Kép forrása: Shutterstock / PuzzlePix

3. Okoseszközök a női egészségért

A hüvelysúlyok és a számítógépes játékok kombinálásával létrejött modern eszközök egyesítik magukban a Kegel-gyakorlatok és a videójátékok előnyeit. Az okoskészüléket a hüvelybe helyezve a mobilod képernyőjén követheted a gátizmod és hüvelyizomzatod mozgását és izomerejét. Egyszerre hasznos és vicces napi elfoglaltság, melynek eredményeként jobban leszel, jobban érzed magad, és felforrósodik a hálószoba is.

4. Elektrostimuláció

Az eredetileg sportolók rehabilitációjához kifejlesztett elektrostimulációs trénerek apró elektromos impulzusokkal járulnak hozzá egyes meggyengült izomcsoportok edzéséhez. A többféle igény és állapot kielégítésre kifejlesztett speciális kezelőfejet a hüvelybe helyezve, a kapcsolódó készülék megfelelő programját kiválasztva kényelmesen dolgoztathatod medencefenéki izomzatodat. Közben nyugodtan dolgozhatsz, tévézhetsz, vagy akár alhatsz is, az elektrostimulációs készülék helyetted dolgozik! Az elektrostimulációs gépek legnagyobb előnye, hogy bármely életkorban és testalkattal alkalmazhatók prevenciós céllal, menstruációs fájdalom enyhítésére, vagy szülés utáni rehabilitációra egyaránt.

Szeretnéd te is visszanyerni a fülledt éjszakák örömét? Tegyél magadért, tegyél az egészségedért, és vedd kezedbe az irányítást az intim egészségedért! A témában további cikkeket és hasznos információkat találsz az Intimegészség.hu-n.

A cikk szerzője: Dombai Krisztina, Intimegészség.hu