Könyvbe csomagolt szerelmet adj idén Valentin-napra

Két könyvbe csomagolt figyelem, megértés és őszinte szeretet – a legnagyobb ajándék, melyet adhatsz párodnak idén Valentin-napra.

Az 5 szeretetnyelv – Gary Chapman

Mi talán arra vágyunk, hogy párunk figyelemmel végighallgasson vagy eljöjjön velünk sétálni – mert ebből érezzük, hogy szeretve vagyunk. Míg benne a simogatás, vagy egy kedves megjegyzés kelthetik ugyanezt az érzést. Így aztán ahhoz, hogy igazán jól tudjuk szeretni társunkat, fontos megtanulnunk az ő szeretetnyelvén beszélni, melyre az író szerint ötféle kommunikációs csatorna áll rendelkezésünkre: az elismerő szavak, a minőségi idő, ajándékozás, szívességek és érintés.

Tipp: Fokozhatjuk az ünnepi hangulatot, ha a könyv gyönyörű díszkiadásával lepjük meg szerelmünket!

Erőszakmentes kommunikáció – Serena Rust

Megesik, hogy csalódottak, esetleg dühösek vagyunk és mikor ezt kommunikálni próbáljuk párunk felé ahelyett, hogy megértené, csak még nagyobb veszekedés kerekedik közöttünk. Ennek egyetlen oka, hogy nem a saját érzéseinket, szükségleteinket és vágyainkat tárjuk fel társunk előtt, hanem akaratlanul őt kezdjük el minősíteni – ami lássuk be, nehezen vezethet eredményre. Ez a könyv megtanítja, hogyan forduljunk együttérzéssel, értő empátiával társunk és önmagunk felé ahhoz, hogy a kommunikáció többé ne fal legyen, hanem híd kettőnk között.

Kiemelt kép: unsplash.com

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Kórházban töltötte az éjszakát II. Erzsébet – Ez volt az oka