Barion Pixel Komolytalan szeretlek? 3 pillanat, amikor ne mondd ( még) ki a nagy szót! – Coloré

Komolytalan szeretlek? 3 pillanat, amikor ne mondd ( még) ki a nagy szót!

2024. 03. 29.

Ki mondja ki, hogy szeretlek? Mikor mondja ki? Mikor gondolja komolyan? Mikor szól csak arról, hogy valakit ágyba vigyenek? Ezek gyakori kérdések, de vajon meg lehet őket válaszolni?

Sokan vagyunk, akik nehezen mondjuk ki, hogy „szeretlek”, főleg egy párkapcsolatban. Sajnos azonban vannak olyanok, akik nagyon könnyedén dobálóznak ezzel a szóval. A szeretlek a legtöbb nőnek elköteleződést, áldozatot, bizalmat és kitárulkozást jelent. Vannak azonban szituációk, amikor érdemes átgondolni, hogy a partner komolyan gondolja-e ezt a szót.

Szeretlek – A randizás elején

Életem egyik legkínosabb élménye volt, amikor néhány randi után éppen megbeszéltük a sráccal, hogy valami komolyabban kezdünk gondolkodni és megpróbáljuk együtt. Éppen Budapesten járkáltunk, amikor egyszer csak a semmiből benyögte, hogy szeret, én pedig, mint a filmekben, köpni-nyelni nem tudtam. Kedveltem őt? Persze! Vonzódtam hozzá? Persze! Többet el tudtam volna képzelni? Persze, különben nem lettem volna ott, de közel sem éreztem úgy, hogy máris szerelmes lennék.

Sokszor hallani, hogy nincs meg annak az ideje, hogy mikor mondod ki, hogy szeretlek. Nincs is, nem kell így érezned a negyedik randi után, vagy egy három hónapja tartó kapcsolatban. Valahogy annyira komolytalannak érződik a szeretlek szó valakinek a szájából, akit alig ismersz, hiszen csak pár randin vagytok túl, még akkor is, ha azok ígéretesek voltak.

szeretlek
Kép forrása: gollykim / E+/ Getty Images

Szex előtt

Egy tanulmány kimutatta, hogy míg a férfiak jobban szeretik szex előtt hallani, hogy szeretlek, mivel azt amolyan felhívásnak veszik a keringőre, addig a nők éppen ellenkezőleg. Ha egy férfi szeretkezés előtt mondja ki azt a bizonyos szót, a nők hajlamosak úgy érezni, hogy csupán azért teszi, hogy ágyba vigye őket.

A tanulmány szerint a férfi válaszadók kevesebbé voltak boldogok, ha a vallomás a szex után történt, és jobban örültek, ha előtte. Ezzel szemben a női válaszadók boldogabbak voltak, amikor a szex után mondták nekik az „sz” betűs szót.

Részegen

Sokszor hallani, hogy a részeg ember őszinte: amit az ember részegen mond, az gyakran az, amit valójában érez. A gátlások elvesznek, és az alkohol önbizalmat adhat ahhoz, hogy elmondja, mit jelent neki valójában a másik, hiszen olyasmit is elmondhat, amit józanon még nem biztos, hogy merne.

Azonban, ha te vagy részeg, és akkor mondja, előfordulhat, hogy akar tőled valamit, és így próbál meg manipulálni. Hiszen ilyenkor sokakra jellemző, hogy impulzívabbak és kevésbé gondolják át a tetteiket. A másik lehetséges verzió pedig, hogy régen szeretné neked elmondani, de nem meri, és bár megvallja neked az érzéseid, valójában abban bízik, hogy nem fogsz rá emlékezni.

Forrás: SMU

Borítókép forrása: AntonioGuillem/ iStock / Getty Images Plus / Getty Images

/csalad/parkapcsolat/komolytalan-szeretlek-kapcsolat/