Barion Pixel Így hat a szexre az alkohol – Coloré

Így hat a szexre az alkohol

2021. 02. 06.

Jó ötlet inni egy randin, ami az ágyban végződhet?

womanizer wow tech 3GP5Gp28qAA unsplash

Vannak, akik úgy gondolnak a szeszes italokra, mint vágyfokozóra, és olyanok is akadnak, akik épp ellenkezőleg.

Az ivás tényleg fokozza a vágyat, és mivel oldja a feszültséget illetve a gátlásokat is, azok a randik, ahol elfogyasztanak egy-két (vagy több) pohár bort, könnyebben végződnek valakinek a lakásában. Annak ellenére, hogy tanulmányok is kimutatták, hogy az emberek pontosan két pohár bor után látják magukat a legvonzóbbnak, és másokat is pont két pohár bor után gondolnak a legszebbnek, az is kimutatható, hogy a szexuális teljesítményen nem segít az ivás, maximum a merészségen.

anthony delanoix vmrCxMRdq58 unsplash
Kép forrása: Unsplash

Egyszerű fizikai magyarázata van annak, hogy miért nem érdemes szex előtt alkoholt fogyasztani: Ha valaki izgalomba jön, felgyorsul a pulzusa, a vérkeringése, és a vérnek bizonyos testrészekbe kell szállnia ahhoz, hogy megtörténhessen az aktus. Az alkohol ahelyett, hogy segítené ezeket a folyamatokat, épp ellenkezőleg hat, és akadályozza, hogy a vér a nemi szervekhez jusson. Ha az erekció mégis összejött a borozás ellenére, akkor sem érdemes nagy bulira számítani az ágyban, ugyanis 3 pohár bor, vagy annak megfelelő mennyiségű alkohol elfogyasztása után szinte tuti, hogy elmarad az orgazmus, mert az agyi receptorokra épp az alkohol van nagyobb hatással. Ivás után érdemes 1-2 órát várni, józanodni, és csak utána megvillantani a lepedőakrobatikai képességeket.

A szexológusok szerint nincs gond, ha egyszer-kétszer isztok szex előtt, ha viszont minden alkalom előtt szükség lehet egy pohár feszültségoldóra, akkor érdemes szakemberhez fordulni. Sajnos nőknél és férfiaknál is egészen gyakori, hogy egy kis alkoholos segítség nélkül nem is sikerül a ráhangolódás. Ha ez így van, akkor drasztikusabb módszereket érdemes alkalmazni, és teljes alkoholmegvonással próbálkozni néhány hétig. Abban az esetben jobb, ha mindkét fél szakemberhez fordul, ha az az egy-két pohár elengedhetetlen a szexhez, és anélkül nem is akar működni a kémia, hiszen ilyenkor elnyomott gondolatok lehetnek a pár egyik (vagy mindkét) felének fejében, ezektől nem sikerül a ráhangolódás.

Nem szabad, hogy az alkohol a vágy kizárólagos beindítója vagy épp helyettesítője legyen, maximum a hangulat fokozására és oldására jó ötlet bevetni, de szigorúan csak alkalmanként és mértékkel.

Borítókép forrása: Unsplash