Barion Pixel Férfiak válaszoltak arra a kérdésre, hogy szerintük mi a megcsalás legárulkodóbb jele – Coloré

Férfiak válaszoltak arra a kérdésre, hogy szerintük mi a megcsalás legárulkodóbb jele

2022. 11. 16.

Akit csaltak már meg, tudja, hogy kevés fájdalmasabb dolog létezik annál az árulásnál, amit ilyenkor érez az ember. Átfut a fején többek között az is, hogy vajon láthatta-e volna előre, ha jobban figyel? A Reddit egyik felhasználója tette fel a kérdést ebben a témában, mi pedig a válaszokat átolvasva próbáltuk megalkotni a képet, hogy a hozzászóló férfiak szerint mi a megcsalás legárulkodóbb jele, egyáltalán: van-e egyetemes válasz erre?

A hűtlenség tényén nem változtat és nem is segít, de sok ember kíváncsi lehet arra, mi a megcsalás oka, és mik jelezhetik, ha a másik fél hűtlen volt irányukban. Mint korábban is, ezúttal ismét az AskMen subredditet olvasva bukkantunk rá egy ezt a témát boncolgató kérdésre, mely majdnem kétezer választ kapott – vélhetően – a világ minden tájáról. Igazán fájdalmas volt ezeket olvasni, készüljetek fel!

Az a fránya technika

Instagramon vagy Messengeren való üzengetés, SMS-ezés is buktatott le már jó pár csalfa nőt és férfit, így ha valaki az interneten értekezik a harmadik féllel, hirtelen elkezdi rejtegetni mobilját. Nem is véletlen, hogy a „mi a megcsalás legárulkodóbb jele” kérdésre adott legtöbb válaszban szerepelt ez a viselkedés:

“Csak úgy mellesleg, de elég gyakori említése egy másik férfinak. Már nem öltözik kihívóan, de ha csajos este van, akkor igen. Úgy általában hidegebbé válik. Amiket eddig szeretett veled kapcsolatban, azokat most vagy óriási lelkesedéssel vagy undorral fogadja. Megvádol, hogy megcsalod. Szándékosan egyre több időt tölt nélküled. Elrejti a telefonját vagy módosítja a beállításokat rajta – például ha eddig nem volt képernyőzár, most lesz.”

“Az exem hirtelen elkezdte elrejteni előlem a telefonját, amikor elmentem mellette, ami annyira szokatlan volt, hogy azonnal feltűnt.”

mi a megcsalás oka
Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

“Éjfélkor kiment a hálószobából, hogy egy munkatársával „munkaügyben” beszéljen, amikor korábban soha nem csinált ilyet. A munkája pedig hülye, értelmetlen volt, ami miatt nem kellett telefonálni munkaidő után. Azonnal tudtam, mert nem vagyok idióta, és elkezdtem elhatárolódni a kapcsolattól, mind fizikailag, mind lelkileg.”

Oda az intimitás

A megcsalás jelei között a leglátványosabb talán a másiktól való elhidegülés, és itt nem csak a szexuális együttlétre kell gondolnunk, bár az a legfeltűnőbb. Egyre kevesebb puszi, ölelés, odabújás? Valami nincs rendben.

“Hazudozott, és soha nem ért haza időben munka után. Nem akarta, hogy hozzáérjek, mintha undorító lennék.”

“Első alkalommal eskü soha gondoltam volna, hogy megtörténik. Egy pár barátom jött egy csomó sörrel és közölték velem a hírt. A második esetben, egy másik lánnyal az állandó távolságtartás, és hogy lényegében alig volt velem, igazán árulkodó volt.”

“Már nem feküdt le velem, csak amikor részeg volt.”

A düh mindig árulkodó jel

A megcsalásban „aktív fél” bűntudatot érez amiatt, amit tesz a másikkal, nyomasztja a titok is, így folyamatos feszültségben él (persze ne kezdjük el sajnálni). Így aztán vagy ő generál vitát kettejük között, és a másikra tereli a gyanút, mondván, megromlott a kapcsolatuk, ha ennyit vitatkoznak, vagy pedig alapvetően ingerültebb, és minden apróságra felcsattan.

mi a megcsalás oka
“Mi a megcsalás legnyilvánvalóbb jele? Ha úgy érzed, hogy nem stimmel valami, akkor tényleg nem stimmel valami.” Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

“Ahelyett, hogy megnyugtatott volna, mérges lett és azt éreztette velem, hogy hülye vagyok.”

“Indokolatlanul dühös lesz vagy védekezni kezd. Kevesebb időt tölt veled, és egyszavas mondatokban válaszol. Azt mondja, túl „érzékeny” vagy, amikor gyanakodni kezdesz, és kiakadsz. Mindig valami megmagyarázhatatlan dolga van.”

Bízz a megérzéseidben

A női megérzést gyakrabban emlegetjük, mint a férfi megérzést, holott nemtől független, ha megmagyarázhatatlan stressz fog el a társunk furcsa viselkedésétől.

“Némileg gyanakodtam már előtte is, de valószínűleg a legnagyobb intő jel az volt, amikor vacsora közben hanyagul megkérdezte, hogy ha megtudnám, hogy megcsal, ugye nem ölném meg magam. Ezt megelőzően a legelső figyelmeztetés az volt, amikor egy éjszaka távol volt tőlem és nem küldött jóéjszakát-üzenetet. Az állította, hogy megbeszélték a barátaival, hogy nem nézik meg a telefonjaikat az este folyamán, lefekvés előtt pedig elfelejtett írni.”

“Amikor azt mondja, hogy nyitott kapcsolatot szeretne.”

“Alapvetően kezdtem nagyon paranoiásan és gyanakvóan viseltetni iránta, miután évekig biztonságosan, féltékenység nélkül kötődtem hozzá. Hirtelen csak szokatlan apróságokra lettem figyelmes. Hazugságok arról, hogy merre jár, olyan barátokkal lógott, akikről soha nem hallottam, és furcsa helyekre járt. Amikor rájöttem, hogy igazam van, és nem őrültem meg, a megkönnyebbülés szinte kiegyensúlyozta a megcsalás tényét.”

“Mi a megcsalás legnyilvánvalóbb jele? Ha úgy érzed, hogy nem stimmel valami, akkor tényleg nem stimmel valami.”

“Megjelenik egy új név, akiről állítja, nincs miért aggódni vele kapcsolatban.”